Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Použití Tvorba Příklady

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Použití Tvorba Příklady"— Transkript prezentace:

1 Použití Tvorba Příklady
AutoCAD DEMOSOUBORY Použití Tvorba Příklady

2 Demosoubory - Scriptové soubory
Scriptové soubory (*.scr) - makra. ASCII soubory (obyčejný text). Posloupnost příkazů tak, jak je možno je zadávat z klávesnice. Spouští se z Menu: Nástroje > Spustit demo

3 Použití demo (script) souborů:
Pro zautomatizování libovolné činnosti, zadávané z příkazového řádku. Změna nastavení nebo zobrazení. Zobrazení snímků, promítání prezentace. Pro použití opakujících se úloh (nastavení hladin).

4 Použití - pozor Nelze podmíněně větvit (když něco, tak dělej tohle) ani cyklovat (opakování jednoho nebo více příkazů). Soubory s typovou příponou *.scr. Systém Windows je zaměňuje se spořiči obrazovky, ale nejsou to spořiče. Před spuštěním demosouboru je vhodné vypínat „Uchopovací mód“.

5 Tvorba souborů Posloupnost příkazů zapisujeme tak, jako kdyby byly příkazy zapisovány z klávesnice. Pozor na mezery ve scriptových souborech – jsou to „ENTERy". Znemožnit objevování dialogů – FILEDIA=0. Používáme-li příkazy s vyvoláváním dialogových oken, potom na začátek scriptového souboru umísťujeme „filedia=0“ a na konci „filedia=1“. „;“ (středník) na začátku řádku označuje komentářový řádek.

6 Příklad 1 - úsečka Vytváříme v Poznámkovém bloku.
Uložíme jako soubor „mujdemo.scr“. ; Nakreslení úsečky(Enter) úsečka(mezera)1,1(mezera)3,2(mezera)(Enter) zoom(mezera)m(mezera)(Enter)

7 Příklad 2 - nastavení hladin
hladina d osy,silná,kóty b zelená kóty b žlutá osy hladina p osy úsečka –100, ,300 hladina p silné obdélník 0,0 1000,600 kružnice 150,150 d 100 zoom m Pozor na mezery, mají význam Enteru

8 Snímky Pomocí snímků lze rychle zobrazit různé pohledy na odlišné obrázky. Snímek = "Momentka" = aktuální pohled, to co je právě vidět, fotografie. Snímek nelze dodatečně editovat. Použití snímků Tvorba prezentací nebo návodů. Náhledy, rychlá zobrazení.

9 Tvorba snímků Zobrazte to, co chcete mít na snímku. Příkaz "vsnímek".
Zadat název *.sld (název souboru se snímkem). Uložit Udělat snímky : snim1.sld, snim2.sld, ...

10 Zobrazení snímků Jednotlivě příkazem zsnímek z příkazového řádku.
Sada snímků (prezentace) - Scriptový demosoubor.

11 Příklad 3 - prezentace snímků
zsnímek sním1 - včetně cesty čekej v milisekundách zsnímek sním2 čekej 2000 zsnímek sním3 rdemo opakuje demo


Stáhnout ppt "Použití Tvorba Příklady"

Podobné prezentace


Reklamy Google