Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ten, to, ta: Demostrative Pronouns Insert the correct form of the demonstrative pronoun into the following sentences. Be sure to use the appropriate case,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ten, to, ta: Demostrative Pronouns Insert the correct form of the demonstrative pronoun into the following sentences. Be sure to use the appropriate case,"— Transkript prezentace:

1 Ten, to, ta: Demostrative Pronouns Insert the correct form of the demonstrative pronoun into the following sentences. Be sure to use the appropriate case, number, and gender. Vzor: Opakujeme ___ slova, o kterých jsme mluvili dnes rano. Opakujeme ta slova, o kterých jsme mluvili dnes rano. *Taken from Lesson 4, pg. 53, ex. 7 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Ten, to, ta 1. --- rozdíly nejsou zvlášť velké.

3 Ten, to, ta 1. Ty rozdíly nejsou zvlášť velké. 2. Potřebujeme několik --- sešitů.

4 Ten, to, ta 1. Ty rozdíly nejsou zvlášť velké. 2. Potřebujeme několik těch sešitů. 3. Viděli jsme --- ženy už včera večer.

5 Ten, to, ta 1. Ty rozdíly nejsou zvlášť velké. 2. Potřebujeme několik těch sešitů. 3. Viděli jsme ty ženy už včera večer. 4. Co znamená --- slovo?

6 Ten, to, ta 1. Ty rozdíly nejsou zvlášť velké. 2. Potřebujeme několik těch sešitů. 3. Viděli jsme ty ženy už včera večer. 4. Co znamená to slovo? 5. Nemusím --- opakovat.

7 Ten, to, ta 1.Ty rozdíly nejsou zvlášť velké. 2.Potřebujeme několik těch sešitů. 3.Viděli jsme ty ženy už včera večer. 4.Co znamená to slovo? 5. Nemusím to opakovat. --- píseň jsem slyšel jen v Praze.

8 Ten, to, ta 6.Tu píseň jsem slyšel jen v Praze. 7.--- je --- slečna, o které jsi tolik mluvil!

9 Ten, to, ta 6. Tu píseň jsem slyšel jen v Praze. 7. To je ta slečna, o které jsi tolik mluvil! 8. Kolika --- Čechům voláte?

10 Ten, to, ta 6. Tu píseň jsem slyšel jen v Praze. 7. To je ta slečna, o které jsi tolik mluvil! 8. Kolika těm Čechům voláte? 9. Kolik --- Čechů voláte?

11 Ten, to, ta 6. Tu píseň jsem slyšel jen v Praze. 7. To je ta slečna, o které jsi tolik mluvil! 8. Kolika těm Čechům voláte? 9. Kolik těch Čechů voláte? 10. Pracuju v --- knihovně, ale studuju v ---.

12 Ten, to, ta 10. Pracuju v té knihovně, ale studuju v té. 11. Rozumíš ---? Ne, ale udělám ---.

13 Ten, to, ta 10. Pracuju v té knihovně, ale studuju v té. 11. Rozumíš tomu? Ne, ale udělám to. 12. --- slova nesmíte říkat.

14 Ten, to, ta 10. Pracuju v té knihovně, ale studuju v té. 11. Rozumíš tomu? Ne, ale udělám to. 12. Ta slova nesmíte říkat. 13. Studentům dají --- i --- knihu.

15 Ten, to, ta 10. Pracuju v té knihovně, ale studuju v té. 11. Rozumíš tomu? Ne, ale udělám to. 12. Ta slova nesmíte řikat. 13. Studentům dají tu i tu knihu. 14. Jsou --- profesoři nebo studenti?

16 Ten, to, ta 10. Pracuju v té knihovně, ale studuju v té. 11. Rozumíš tomu? Ne, ale udělám to. 12. Ta slova nesmíte řikat. 13. Studentům dají tu i tu knihu. 14. Jsou to profesoři nebo studenti? 15. S --- nebudou mít problémy.

17 Ten, to, ta 10. Pracuju v té knihovně, ale studuju v té. 11. Rozumíš tomu? Ne, ale udělám to. 12. Ta slova nesmíte řikat. 13. Studentům dají tu i tu knihu. 14. Jsou to profesoři nebo studenti? 15. S tím nebudou mít problémy.


Stáhnout ppt "Ten, to, ta: Demostrative Pronouns Insert the correct form of the demonstrative pronoun into the following sentences. Be sure to use the appropriate case,"

Podobné prezentace


Reklamy Google