Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380"— Transkript prezentace:

1 Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380
START Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor Mgr. Michal Hynek Číslo materiálu VY_32_INOVACE_DEJ_1S_HY_20_18 Název Historická desítka – Doba Marie Terezie Druh učebního materiálu Prezentace - test Předmět Dějepis Ročník 1 Tematický celek Osobnosti české historie a jejich doba Anotace Prezentace v podobě testu obsahujícího deset otázek s nabídkou tří možných odpovědí na téma „Doba Marie Terezie“. Test může sloužit jako zopakování či kontrola probraného učiva. Metodický pokyn Pomůcky: PC, dataprojektor. Testová prezentace slouží k zopakování či kontrole probraného učiva. Lze provést samostatně žáky nebo pod vedením učitele. Test lze vyhodnotit dle uvážení učitele. Klíčová slova Historická desítka, Marie Terezie, reformy, osvícenství, test, kvíz. Očekávaný výstup Žáci si zopakují a zafixují informace o době osvícenské vlády Marie Terezie, která přinesla celou řadu reforem. Datum vytvoření

2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 DOBA MARIE TEREZIE HODNĚ ŠTĚSTÍ
HISTORICKÁ DESÍTKA 5 6 7 8 9 10 HODNĚ ŠTĚSTÍ

3 OTÁZKA 1 Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument: habsburské artikuly pragmatická sankce Dekret Karla VI. a b c

4 OTÁZKA 1 b Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument: habsburské artikuly pragmatická sankce Dekret Karla VI. Správně a b b c a Vaše odpověď:

5 OTÁZKA 1 b Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument: habsburské artikuly pragmatická sankce Dekret Karla VI. Správně a b b c b Vaše odpověď:

6 OTÁZKA 1 b Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 1 Nástupnictví Marie Terezie na trůn měl zajistit dokument: habsburské artikuly pragmatická sankce Dekret Karla VI. Správně a b b c c Vaše odpověď:

7 OTÁZKA 2 Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do: války o dědictví bavorské sedmileté války války o dědictví rakouské a b c

8 OTÁZKA 2 c Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do: války o dědictví bavorské sedmileté války války o dědictví rakouské Správně a b c c a Vaše odpověď:

9 OTÁZKA 2 c Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do: války o dědictví bavorské sedmileté války války o dědictví rakouské Správně a b c c b Vaše odpověď:

10 OTÁZKA 2 c Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 2 Po svém nástupu na trůn se Marie Terezie zapojila do: války o dědictví bavorské sedmileté války války o dědictví rakouské Správně a b c c c Vaše odpověď:

11 OTÁZKA 3 Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského wittelsbašského lotrinského a b c

12 OTÁZKA 3 c Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského wittelsbašského lotrinského Správně a b c c a Vaše odpověď:

13 OTÁZKA 3 c Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského wittelsbašského lotrinského Správně a b c c b Vaše odpověď:

14 OTÁZKA 3 c Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 3 Manžel Marie Terezie pocházel z rodu: korutanského wittelsbašského lotrinského Správně a b c c c Vaše odpověď:

15 OTÁZKA 4 Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí 12 dětí
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí 12 dětí 16 dětí a b c

16 OTÁZKA 4 c Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí 12 dětí 16 dětí Správně a b c c a Vaše odpověď:

17 OTÁZKA 4 c Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí 12 dětí 16 dětí Správně a b c c b Vaše odpověď:

18 OTÁZKA 4 c Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 4 Marie Terezie měla se svým manželem Štěpánem: 8 dětí 12 dětí 16 dětí Správně a b c c c Vaše odpověď:

19 OTÁZKA 5 Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku: Ludvík XIV. Ludvík XVI. Napoleon Bonaparte a b c

20 OTÁZKA 5 b Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku: Ludvík XIV. Ludvík XVI. Napoleon Bonaparte Správně a b b c a Vaše odpověď:

21 OTÁZKA 5 b Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku: Ludvík XIV. Ludvík XVI. Napoleon Bonaparte Správně a b b c b Vaše odpověď:

22 OTÁZKA 5 b Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 5 Dceru Marie Terezie, Marii Antoinettu, získal za manželku: Ludvík XIV. Ludvík XVI. Napoleon Bonaparte Správně a b b c c Vaše odpověď:

23 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 V roce 1757 porazila rakouská armáda pruské vojsko Fridricha II. v bitvě: u Kolína u Poděbrad u Nymburka a b c

24 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 V roce 1757 porazila rakouská armáda pruské vojsko Fridricha II. v bitvě: u Kolína u Poděbrad u Nymburka Správně a b a c a Vaše odpověď:

25 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 V roce 1757 porazila rakouská armáda pruské vojsko Fridricha II. v bitvě: u Kolína u Poděbrad u Nymburka Správně a b a c b Vaše odpověď:

26 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 6 V roce 1757 porazila rakouská armáda pruské vojsko Fridricha II. v bitvě: u Kolína u Poděbrad u Nymburka Správně a b a c c Vaše odpověď:

27 OTÁZKA 7 Marie Terezie zavedla všeobecnou vzdělávací povinnost v roce:
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Marie Terezie zavedla všeobecnou vzdělávací povinnost v roce: 1754 1764 1774 a b c

28 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Marie Terezie zavedla všeobecnou vzdělávací povinnost v roce: 1754 1764 1774 Správně a b c c a Vaše odpověď:

29 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Marie Terezie zavedla všeobecnou vzdělávací povinnost v roce: 1754 1764 1774 Správně a b c c b Vaše odpověď:

30 HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 7 Marie Terezie zavedla všeobecnou vzdělávací povinnost v roce: 1754 1764 1774 Správně a b c c c Vaše odpověď:

31 OTÁZKA 8 Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně -
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně - byl probodnut pilníkem zemřel na infarkt spadl na koni ze skály a b c

32 OTÁZKA 8 b Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně -
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně - byl probodnut pilníkem zemřel na infarkt spadl na koni ze skály Správně a b b c a Vaše odpověď:

33 OTÁZKA 8 b Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně -
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně - byl probodnut pilníkem zemřel na infarkt spadl na koni ze skály Správně a b b c b Vaše odpověď:

34 OTÁZKA 8 b Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně -
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 8 Smrt manžela Marie Terezie přišla nečekaně - byl probodnut pilníkem zemřel na infarkt spadl na koni ze skály Správně a b b c c Vaše odpověď:

35 OTÁZKA 9 Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold Karel Josef a b c

36 OTÁZKA 9 a Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold Karel Josef Správně a b a c a Vaše odpověď:

37 OTÁZKA 9 a Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold Karel Josef Správně a b a c b Vaše odpověď:

38 OTÁZKA 9 a Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 9 Po Marii Terezii nastoupil na trůn její syn: Josef Leopold Karel Josef Správně a b a c c Vaše odpověď:

39 OTÁZKA 10 Marie Terezie vládla v letech: 1740 - 1780 1735 - 1775
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Marie Terezie vládla v letech: a b c

40 OTÁZKA 10 a Marie Terezie vládla v letech: 1740 - 1780 1735 - 1775
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Marie Terezie vládla v letech: Správně a b a c a Vaše odpověď:

41 OTÁZKA 10 a Marie Terezie vládla v letech: 1740 - 1780 1735 - 1775
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Marie Terezie vládla v letech: Správně a b a c b Vaše odpověď:

42 OTÁZKA 10 a Marie Terezie vládla v letech: 1740 - 1780 1735 - 1775
HISTORICKÁ DESÍTKA OTÁZKA 10 Marie Terezie vládla v letech: Správně a b a c c Vaše odpověď:


Stáhnout ppt "Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380"

Podobné prezentace


Reklamy Google