Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hans-Joachim Marseille Aneb Luftwaffe v Severní Africe.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hans-Joachim Marseille Aneb Luftwaffe v Severní Africe."— Transkript prezentace:

1

2 Hans-Joachim Marseille Aneb Luftwaffe v Severní Africe

3 Hans-Joachim Marseille ► Se narodil v roce 1919 v Berlíně,v rodině generálmajora letectva. ► Studoval na gymnáziu a po úspěšné maturitě dobrovolně nastoupil k Luftwaffe(1938). ► 10. srpna 1940 byl převelen ke školní eskadře do Nizozemska. ► V bitvě o Británii sestřelil 7 spitfirů a sám byl sestřelen 4x. ► Za tyto úspěchy získal Železný kříž I a II. třídy.

4 Slavná JG 27 ► 24.prosince jej přidělili ke 4./JG 52 odtud byl však kvůli kázeňským prohřeškům,otec se od něj distancoval. ► 21.února byl převelen ke 3./JG 27 a ta odplula podpořit Afrikakorps, generála Ervina Rommela ► Záhy,po usilovném tréninku,se začaly dostavovat první africké úspěchy

5 Úspěchy v Africe ► V prosinci po 36 sestřelu získal jako nejmladší voják Luftwaffe Německý kříž ve zlatě ► Po svém 50.sestřelu,v únoru 1942 obdržel od polního generála Kesselringa Rytířský kříž a 6. července 1942 si mohl na hruď své uniformy připnout ke svému Kříži i Meče,jako 2 letec ve 2.světové válce. ► Za deset dní nato obdržel i Meče

6 Strmý vzestup a rychlý pád ► Za svůj 100. sestřel,kterým byl anglický pilot Hurricanu byl povýšen na poručíka, ► 1.září bylo nejúspěšnějším dnem Seilleho,jak mu kamarádi přezdívali,sestřelil během jednoho dne 17!! letadel protivníka.Vynikal ve střelbě v zatáčce a díky perfektnímu zraku měl vždy v boji přehled. ► 3.září 1942 obdržel Diamanty k Rytířskému kříži a o 3 dny déle ho Benito Mussolini dekoroval zlatou Medailí za statečnost ► Posledního sestřelu dosáhl na novém letounu Messerschmitt Bf-109 G(G jako Gustav),byl proti nejtvrdšímu soupeři,jak on sám po přistání napsal do deníku.Ten 158 sestřel…..

7 Elbe jedna,kouří se mi z motoru,domů to asi nedotáhnu….. ► Toto byla poslední slova nejlepšího stíhače na západní frontě……. ► 30.září 1942 si pamatoval každý pilot Německa… ► Joachim se snažil po závadě palivového potrubí snažil vyskočit,jenže po opuštění pilotní kabiny jeho tělo trefila zadní kormidla legendární žluté 14 a Seilleho bezvládné tělo dopadlo do blízkosti německých pozic. ► Pozdější vyšetřování neprokázalo sabotáž a Velitel Jagdegeschwader 27 Edu Neumann zapsal do zápisníku letu prostý černý kříž…..

8 Toto je slavná žlutá 14 na které Marseille létal


Stáhnout ppt "Hans-Joachim Marseille Aneb Luftwaffe v Severní Africe."

Podobné prezentace


Reklamy Google