Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nejstarší doklady o chovu ryb v zajetí, pravděpodobně čistě užitkovém, se dochovaly z poloviny 3. tisíciletí př. n. l. ze sumerského města Lagaš v jižní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nejstarší doklady o chovu ryb v zajetí, pravděpodobně čistě užitkovém, se dochovaly z poloviny 3. tisíciletí př. n. l. ze sumerského města Lagaš v jižní."— Transkript prezentace:

1

2 Nejstarší doklady o chovu ryb v zajetí, pravděpodobně čistě užitkovém, se dochovaly z poloviny 3. tisíciletí př. n. l. ze sumerského města Lagaš v jižní Mezopotámii. Čistě okrasný chov ryb je poprvé spolehlivě doložen ze středověké Číny. Z divokého karase zlatého

3 Začátky akvaristiky v Čechách jsou spojeny s Janem Evangelistou Purkyně, který v roce 1856 nechal postavit několik akvárií pro Pražský fyziologický ústav Karlovy university. První dovoz ryb z tropických oblastí byl zaznamenán v roce 1897, kdy Enrique Stanko Vráz přivezl z Thajska do Prahy bojovnice pestré. Obliba akvaristiky se rychle šířila a na konci 19. století vznikly první české akvaristické spolky.

4 1.Ryby s horní tlamkou: Tyto rybky jsou velmi čilé. Přijímají potravu především u hladiny. Př: Danio pruhované: 2. Ryby s rovnou tlamkou: Rybky se zdržují nejvíce ve středu vodního sloupce, přijímají potravu jak z hladiny, tak i potravu, která spadne dolů. Př: Neonka obecná: 3. Ryby s dolní tlamkou: Rybky přijímají potravu výhradně ze dna. Po dně se i pohybují. Př: Krunýřovec:

5 1. Vločkové krmení: Základní krmivo především pro ryby s horní tlamkou obsahuje základní živiny. 2.Granulované krmivo: Krmivo především pro větší ryby s rovnou tlamkou. 3. Tabletové krmivo: Krmivo pro ryby dna se spodní tlamkou obsahuje zelené řasy nebo maso. 4. Přírodní krmivo: Jedná se o různé druhy zeleniny a ovoce. Především salát, okurku, jablko … 5. Živé krmivo: Nejvydatnější krmivo. Podporuje vybarvení ryb. Obsahuje velké množství bílkovin.


Stáhnout ppt "Nejstarší doklady o chovu ryb v zajetí, pravděpodobně čistě užitkovém, se dochovaly z poloviny 3. tisíciletí př. n. l. ze sumerského města Lagaš v jižní."

Podobné prezentace


Reklamy Google