Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."— Transkript prezentace:

1 Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace výuky všeobecných a odborných předmětů Název sady: Příprava cukrářských výrobků Číslo DUMu: VY_32_INOVACE _21_06 Název DUMu: Listové těsto Pro obor vzdělávání: E/01 Potravinářská výroba Předmět: Technologie Ročník: 2. Autor: Ing. Ivana Šindelářová Datum:

2 Střední škola Oselce Listové těsto Mouka Tuk Žloutky Voda Ocet Sůl Jaké jsou požadavky na kvalitu mouky? Jaký používáme tuk a proč? Vyjmenuj suroviny Obr.21

3 Střední škola Oselce Příprava listového těsta Popiš postup Úprava tuku a příprava vodánku Balení tuku do vodánku Překládání těsta Proč musíme těsto několikrát přeložit? Proč těsto chladíme? Proč musí lepek důkladně nabobtnat?

4 Střední škola Oselce Tvarování listového těsta Jakým způsobem tvarujeme listové těsto? Vyvalování Krájení na proužky na čtverce, kolečka na drobné tvary Navíjení na trubičky Obr.12 Obr.2 Obr.3

5 Střední škola Oselce Příprava výrobků Které výrobky připravujeme z vyválených plátů? Popiš přípravu náplní! Které výrobky připravujeme z upečených plátů? Čím plníme? Které výrobky připravujeme z proužků těsta? Které náplně používáme? Obr.4

6 Střední škola Oselce Příprava výrobků Které výrobky připravujeme z těsta krájeného na čtverce? Čím plníme? Které výrobky připravujeme z těsta nakrájeného na drobné tvary? Co používáme na posypání?

7 Střední škola Oselce Pečení Jak upravujeme výrobky před pečením? A proč? Jakým způsobem pečeme, na kolik stupňů?

8 Střední škola Oselce Strojové vyvalování Obr.12Obr.13 Obr.14 Obr.17 Obr.15 Obr.16 Obr.1

9 Střední škola Oselce Obr.11 Obr.8 Výrobky sladké Žloutkové řezy Žloutkové šátečky Kremrole Vyjmenuj výrobky z listového těsta Obr.10 Obr.28

10 Střední škola Oselce Výrobky sladké Šátečky Obr.9 Obr.20 Obr.6

11 Střední škola Oselce Obr.7 Výrobky sladké Listový závin jablečný Obr.27 Listový závin makový

12 Střední škola Oselce Výrobky sladké Listová ovocná mřížka Obr.18 Tvarohové listové koláče Obr.5 Obr.25 Listová jablečná kapsa

13 Střední škola Oselce Výrobky sladké Obr.24 Příprava ovocné mřížky

14 Střední škola Oselce Obr.23 Listové těsto na slano Výrobky slané Obr.19

15 Střední škola Oselce Výrobky slané Obr.29

16 Střední škola Oselce Vady listového těsta Těsto nelístkuje Příčiny: Nevhodný tuk Příliš měkký tuk Nekvalitní mouka Krátká doba odležení vodánku Oschlé těsto Nešetrné zacházení Proč používáme tažný tuk? Proč tuk chladíme? Jak určujeme kvalitu mouky? Jak dlouho necháváme odležet a proč? Proč vadí osychání povrchu? Vysvětli, co je nešetrné zacházení.

17 Střední škola Oselce Vady listového těsta Další vady Nízké výrobky Nízká počáteční teplota pečení Výrobky nejsou potřené vejcem Špatně propečené výrobky Vysvětli příčiny

18 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: BLÁHA, L.; KADLEC, F.; PLHOŇ, Z.. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, 1998, ISBN Obr.1 Obr.2 recepty-moucniky-kremrole-p jpg Obr.3 recepty-moucniky-kremrole-p jpg Obr.4 recepty-moucniky-kremrole-p jpg Obr.5 Q8/TUXkW4mnP5I/AAAAAAAAAsQ/GE_48vlt8eg/s1600/SDC10754.JPG Obr.6 %8Dek_s_tvarohem.jpg Obr.7 Obr.8 Obr.9 Obr.10 recepty-moucniky-kremrole-p jpg Obr.11 Obr.12 Obr.13 Obr.14

19 Střední škola Oselce Zdroj materiálů: Obr.15 Obr.16 Obr.17 Obr.18 Obr.19 TQH9hbQDDeE/UOStfYt63rI/AAAAAAAABj4/rGcTziZLzIM/s320/listove_kolacky_5.jpg Obr.20 Obr.21 4Cl3RIRiLPQ/UL271u9i5FI/AAAAAAAADpA/xAWk7pKky5Q/s320/domacilistovetesto.jpg Obr.22 Obr.23 u9WqKoP3dvs/UOStieKtwSI/AAAAAAAABkQ/YlwKRoepVGU/s1600/listove_kolacky_8.jpg Obr.24 Q8/TUXkcUt1MqI/AAAAAAAAAsU/_3M7nrIMWtE/s1600/ jpg Obr.25 Obr.26 Obr.27 Obr.28 Obr.29 Q8/TSyoGjPhJzI/AAAAAAAAAow/6cxXdrf7eAk/s1600/pizza+sneci+s+ananasem.jpg Není –li uvedeno jinak, je autorem tohoto materiálu a všech jeho částí, autor uvedený na titulním snímku.


Stáhnout ppt "Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, 335 01 Nepomuk, www.stredniskolaoselce.cz Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.0801 Název: Modernizace."

Podobné prezentace


Reklamy Google