Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název."— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0258 Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_09_ICT_482_Mys Druh učebního materiáluPrezentace Autor Ing. Myslivec Jan VY_32_INOVACE_09_ICT_482_Mys

2 Vzdělávací obor, pro který je materiál určen Kuchař – číšník, Cukrář Předmět Informační a komunikační technologie Ročník 2. A 3. Název tematické oblasti (sady) Práce se standartním aplikačním vybavením v učebních oborech Název vzdělávacího materiálu Odrážky a číslování v textovém dokumentu Anotace Prezentace je určena žákům druhých a třetích třetích ročníků učebních oborů Kuchař-číšník a Cukrář pro objasnění použití odrážek a číslování seznamů v textovém dokumentu. Žáci se seznámí s nastavením parametrů formátu seznamů s odrážkami a parametrů formátů číslovaných seznamů v textovém dokumentu Zhotoveno, (datum/období) 20. 11. 2012 Ověřeno 1. 11. 2013

3 Odrážky a číslování v textovém editoru Word

4 Použití odrážek a číslování v seznamech Pokud máme v textu seznam položek, na jejichž pořadí nezáleží, měl by být opatřen odrážkami. Pokud máme v textu seznam položek, jež na sebe navazují, měl by být očíslován. Odrážky nebo číslování přísluší k odstavcům!

5 Ukázka použití odrážek v textu

6 Odrážky Odrážky aktivujeme na kartě Domů ve skupině Odstavec

7 Číslování Číslování aktivujeme na kartě Domů ve skupině Odstavec

8 Změna úrovně odrážek nebo číslování Zvětšením odsazení označené odrážky nebo číslování, lze snadno změnit úroveň seznamu.

9 Ukázka zvětšení odsazení

10 Postup přiřazení odrážky Vytvoříme seznam Na kartě Domů aktivujeme ve skupině Odstavec tlačítko Odrážky Vybereme odrážku z knihovny odrážek Pokud se žádná nehodí volíme položku Definovat novou Rozhodneme zda chceme použít jako odrážku Symbol nebo Obrázek

11 Ukázka vložení odrážky - obrázek

12 Změna vzdálenosti odrážky od textu Nastavením na vodorovném pravítku Odsazení textu Umístění odrážky

13 Změna vzdálenosti odrážky od textu Z místní nabídky

14 Postup přiřazení číslování Vytvoříme seznam Na kartě Domů aktivujeme ve skupině Odstavec tlačítko Číslování Vybereme číslování z knihovny číslování Ostatní operace jsou stejné jako u odrážek

15 Ukázka použití číslování

16 Použitá literatura: PECINOVSKÝ, Josef a PECINOVSKÝ, Rudolf. Word 2010: podrobný průvodce. 1. vyd. Praha: Grada, 2010. 229 s. Průvodce. ISBN 978-80-247-3498-9. PECINOVSKÝ, Josef. Microsoft Office Word 2007: hotová řešení. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2009. 232 s. K okamžitému použití. ISBN 978-80-251-2718-6. Použité zdroje: PowerPoint 2010 Obrázky: Nasnímané výřezy oken programu Word 2010 Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google