Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentaci pro vás připravily:. Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentaci pro vás připravily:. Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené."— Transkript prezentace:

1 Prezentaci pro vás připravily:

2 Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené akce zaznamenávat v průběhu prezentace. V zobrazení Prezentace klepněte pravým tlačítkem myši. Vyberte příkaz Poznámky lektora. Vyberte kartu Akce. Zapisujte průběžně akce. Klepnutím na tlačítko OK toto pole zmizí. Tak bude na konci prezentace automaticky vytvořen snímek Akce, který bude obsahovat vaše poznámky.

3 Napoleon František Karel Josef Narodil se 26.března 1811 v 9:20 Jeho matkou byla Marie Luisa Habsbursko-Lotrinská Jeho otec byl Napoleon I.

4 Orlík měl velmi bohaté dětství,když se narodil,byla mu pořízena výbavička: 504 plínek 240 kabátků 312 košilek 144 kapesníků 144 čepiček 50 prostěradel 14 oblečků z růžového a modrého saténu,všechny zdobeny bruselskými krajkami

5 Na počest narození Orlíka si všichni poddůstojníci gardy ustřihli své kníry,aby z nich nechali malému králi zhotovit polštářek.

6 Před malým princem se o Napoleonovi nikdy nemluvilo!! Vychovatelé si však byli jisti,že ví,kdo byl jeho otec,jakou měl hodnost a titul!!

7 Mladík se učil-matematiku -latinu a řečtinu -základy strategie -fyziku -chemii -náboženství Orlík o vzdělání neprojevoval žádný zájem,ale přes to v roce 1820 složil vévoda Zákupský zkoušky ze základních předmětů,za přítomnosti císaře Františka I.,svého dědy

8 Nemoc Roku 1819 se objevili první zdravotní potíže s plicním onemocněním Za 4 roky na to se jeho stav kriticky zhoršil:přetrvávala horečka,zimnice a silný kašel,proto musel celé týdny odpočívat. Noci se staly utrpením,sotva ulehl,začal kašlat!

9 Bolestivá smrt Orlíka a její okolnosti Zemřel 22.července 1832 6:30 v Schönbrunnu Jeho pohřeb byl vystrojen 27.července a byl uchován ve Vídni v kryptě Habsburku Zde odpočívá po boku svého dědečka a matky V roce 1940 byl převezen do Francie,kde byl uložen po otcově boku v Invalidovně

10 „Mezi mou kolébkou a mou rakví je velká nula.“ Poslední slova Orlíka


Stáhnout ppt "Prezentaci pro vás připravily:. Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené."

Podobné prezentace


Reklamy Google