Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Městské Divadlo Varnsdorf

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Městské Divadlo Varnsdorf"— Transkript prezentace:

1 Městské Divadlo Varnsdorf

2 Základní škola náměstí Varnsdorf, E. Beneše 469
Autorky: Nikola Kocůrková – 7. třída Aneta Zalabová – 7. třída

3 Historie Nový Bor a Varnsdorf bojovali o to, kde bude divadlo . Divadlo nakonec získal Nový Bor. Ředitelem divadla se stal Antonín Strnad. Zemřel přední člen souboru V. Slavínský. V roce divadlo bylo přeloženo z Nového Boru do Varnsdorfu , kde se hrálo v sále Rudého domu .

4 Historie Divadlo zahájilo svoji činnost v roce 1952.
Budova byla slavnostně otevřena představením Tylovy Fidlovačky. V roce 1956 bylo divadlo nově slavnostně otevřeno ve Varnsdorfu. V následujících letech existovalo divadlo pod názvem Městské oblastní divadlo Varnsdorf. Byla v něm celá řada významných osobností.

5 Historie Pozdější dlouholetý prezident herecké asociace byl Jan Teplý.
Ota Zmrzlík byl vedoucí osvětlovač. 30. června 1963 zaniklo Městské oblastní divadlo Varnsdorf. V září tohoto roku zahájilo činnost v podobě stálé scény bez vlastního souboru. Prvním ředitelem stálé scény se stal Milan Drahorád.

6 Historie V 15. sezoně úspěšně pokračovala družba z deseti varnsdorfskými BSP. Členové divadla odpracovali na brigádách celkem hodin. V roce 1962 bylo sehráno 258 představení pro diváků a v první polovině roku 1963, 152 představení pro diváků. V roce 1963 zemřel Josef Pospíšil, člen divadla.

7 Historie Byl podán návrh na přebudování Rudého domu ve stálé divadlo.
Za 15 let svého trvání odehrálo divadlo představení pro téměř milion diváků. Členové divadla najezdili za svým divákem kilometrů, což se rovná dvaceti cestám kolem Zeměkoule. Poslední umělecký ředitel divadla byl Ilja Bureš.

8 Historie V letech došlo v budově divadla k rekonstrukci jevištní technologie, hlediště a hereckého zázemí. V současnosti je varnsdorfské divadlo jediným kamenným divadlem v celém Šluknovském regionu. Nabízí kulturní služby obyvatelům v oblastech Ústeckého kraje.

9 Divadlo v současnosti Nabídka divadla zahrnuje široké spektrum programů. Nabízí divadelní, hudební, zábavné, dětské a naučné scény. Nabízí také akce pro děti a dospělé. Divadlo má celkem 449 sedadel. Vedle jeviště jsou dva klavíry.

10 Obrázky Divadla Varnsdorf

11 Obrázky Divadla Varnsdorf

12 Obrázky Divadla Varnsdorf

13 Obrázky Divadla Varnsdorf

14 Obrázky Divadla Varnsdorf

15 Obrázky Divadla Varnsdorf

16 Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Varnsdorf; 24. 1. 2015
Palme A. (1999): Varnsdorf a jeho historické pamětihodnosti. Kruh přátel muzea Varnsdorf. Rumburk, 213 s., ISBN


Stáhnout ppt "Městské Divadlo Varnsdorf"

Podobné prezentace


Reklamy Google