Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací oblast: Hmyz s proměnou nedokonalou Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje základní popis těla a zvláštnosti jejich života Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : šestý ročník základní školy

2 Hmyz – popis těla, zástupci s proměnou nedokonalou

3 Proměna nedokonalá Z vajíčka se líhne nedokonalé stádium nymfa, podobá se dospělci, několikrát se svléká, prochází různými stádii a v posledním stádiu se změní v dospělého jedince – Imago Tento hmyz žije na Zemi 350 mil. let a je nejúspěšnější skupinou, soupeří s člověkem úspěšně o potravu. V tropech ničí až polovinu zemědělské produkce. Zástupci: Vážky Jepice Šváby Kudlanky Škvoři Vši

4 Proměna nedokonalá vajíčko larva (nymfa) podobná dospělci dospělec

5 Vážky

6 Šídla

7 Kudlanky a Mšice

8 Škvoři a Krtonožky


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.10 Anotace: Prezentace zařazuje hmyz do oblastí, odpoví na otázky, řeší úlohy. Charakterizuje hmyz s proměnou nedokonalou. Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google