Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7,01 Anotace: Správně definuje probírané pojmy, seznamuje s počátky vzniku života. Vzdělávací oblast: Vznik života na Zemi Autor:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7,01 Anotace: Správně definuje probírané pojmy, seznamuje s počátky vzniku života. Vzdělávací oblast: Vznik života na Zemi Autor:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7,01 Anotace: Správně definuje probírané pojmy, seznamuje s počátky vzniku života. Vzdělávací oblast: Vznik života na Zemi Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: Přírodopis - botanika Očekávaný výstup: Seznámení se vznikem prvních organismů na Zemi Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : šestý ročník základní školy

2 Vznik života na Zemi

3 Vývoj života na Zemi Vznik složitých organických látek
Vznik prvních organismů /prvohory/ Vznik organismů se schopností fotosyntézy Organismy přicházející na souš

4 Vznik složitých organických látek
Výkyvy teplot chladná období – rozsáhlá zalednění teplá období – korálové útesy Bouřlivý rozvoj organismů žijících ve vodním prostředí (bezobratlí i obratlovci) Trilobiti, lilijice, hlavonožci, korály, ryby a paryby Pozvolný přechod rostlin na souš

5 Vznik prvních organismů /prvohory/

6 Vznik prvních organismů /prvohory/

7 Vznik organismů se schopností fotosyntézy

8 Organismy přicházející na souš

9 Zdroje:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7,01 Anotace: Správně definuje probírané pojmy, seznamuje s počátky vzniku života. Vzdělávací oblast: Vznik života na Zemi Autor:"

Podobné prezentace


Reklamy Google