Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.03 Anotace: Vzdělávací oblast: Buňka živočišná – stavba, činnost Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.03 Anotace: Vzdělávací oblast: Buňka živočišná – stavba, činnost Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup:"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.03 Anotace: Vzdělávací oblast: Buňka živočišná – stavba, činnost
Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje základní stavbu rostlinné a živočišné buňky a jejích činnost Druh učebního materiálu: DUM Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : šestý ročník základní školy

2 Buňka živočišná stavba, činnost

3 Buňka je základní stavební a funkční jednotka všech organizmů Buňky dělíme na rostlinné a živočišné Součástí buněk je cytoplazmatická membrána, cytoplazma, jádro a mitochondrie Rostlinné buňky mají navíc buněčnou stěnu, chloroplaty a vakuoly Největší buňka živočišná je vejce (pštrosí), nejmenší je nervová

4 ROSTLINNÁ BUŇKA Buněčná stěna Ribozom Buněčná stěna Cytoplazma Jádro
Mitochondrie Chloroplast Chloroplast Vakuola Plazmatická membrána Vakuola Plazmatická membrána

5 ŽIVOČIŠNÁ BUŇKA Cytoplazma Lysozom Jádro Ribozom Plazmatická membrána
Mitochondrie

6 Základní projevy života
Výživa Dýchání Rozmnožování Růst a vývin Vnímavost k prostředí Přizpůsobivost Vztahy k ostatním organismům a okolí

7 Rostlinná buňka preparát
Buněčná stěna Jádro


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.03 Anotace: Vzdělávací oblast: Buňka živočišná – stavba, činnost Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup:"

Podobné prezentace


Reklamy Google