Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na."— Transkript prezentace:

1

2  Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na spolupráci s dalšími profesionálními platformami stejného zaměření.  „K úspěchu vede pouze spojení sil !“  Koncentrace také na technologie.

3  Technologie v dnešní době již nejsou limitující !  Chybí však základní „technologické sjednocení “ a jednotná koncepce jejich vývoje!  Rychlý rozvoj předbíhá jejich „využivatelnost!“  Efekt zadání „míchání hrušek s jablky“ kdo má být vlastně finální uživatel !

4  Svět zbytečně investuje nemalé prostředky do duplicitně prováděných vývojů a pilotních projektů!  Řada výstupů pouze potvrdí již dříve zjišťené a očekávané!  Nedostatečné sdílení informací mezi řešitelskými týmy!  Tragický nedostatek reálně nasazených řešení se zpětnou vazbou.

5  Současné systémy nevyhovují reálným potřebám uživatelů, což dokumentuje i poměrně malý zájem o jejich nasazování  Je třeba je nejen technologicky rozšířit, ale i radikálně změnit logiku uplatňování.  Asistivní systém musí na uživatele působit stejně jako např. ESP, airbag…ve vozidle- uživatel by jen „měl vědět, že je má nainstalovány“ bez toho, aby ho jakkoliv omezovaly v běžném životě.

6  Asistivní technologie nesmí tvořit zásadní technologickou bariéru mezi uživately a „neuživately“, musí směřovat směrem k rozšíření funkcionalit „obvykle používaných systémů a zařízení“  Nesmí být vytržené z běžného životního kontextu – musí nabízet i jiné než jen „hlídací“ funkcionality!  Musí tedy směřovat k technologické integritě …jaké?

7  A) Prvky ze systémů EZS ( pohybová, kouřová a teplotní čidla, kontakty, …)  B) Prvky z EDS, nových elektronických dohledových systémů ( speciální čidla a senzory pro vyhodnocování „lidské aktivity“- akcelerometry, gyroskopické senzory, senzory dechové a tepové aktivity atd.)

8  C) Oblast domácí telemedicíny.  D) Prvky z tzv. automatizované elektroinstalace.  E) Prvky z tzv. internetu věcí.

9 „ POJĎME SE TEDY SPOLEČNĚ ZASADIT O ZLEPŠENÍ PODMÍNEK ŽIVOTA TĚCH, KTEŘÍ TO POTŘEBUJÍ…“ „ POKUD BUDEME ZBYTEČNĚ DLOUHO OTÁLET, MUŽE BÝT JIŽ PRO ŘADU Z NICH POZDĚ!“

10


Stáhnout ppt " Otevřená aliance asistivních technologií  Usiluje o vytváření aktivit k rychlejšímu zavádění těchto systémů do běžné praxe.  Velký důraz klade na."

Podobné prezentace


Reklamy Google