Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dětská práce Lucie Pizúrová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dětská práce Lucie Pizúrová."— Transkript prezentace:

1 Dětská práce Lucie Pizúrová

2 Co je dětská práce? práce vykonávaná dítětem mladším 18 let
dítě pracuje na úkor svého vzdělání jedno ze sedmi dětí na světě musí pracovat celkem pracuje 218 milionů dětí největší podíl pracujících dětí je v subsaharské Africe

3 Zajímavosti v Mali pracuje 63 % všech dětí
v Indii se jedná o největší počet dětí na světě (12 milionů) Jižní Amerika a Karibské oblasti - nejúspěšnější region v odstraňování dětské práce 2/3 dětí nenavštěvujících školu tvoří dívky Horší pozice dívek je dána přesvědčením, že vzdělání nepotřebují, protože jejich pracovní náplní bude v budoucnu především práce v domácnosti.

4 Počet pracujících dětí

5 Mapa

6 Formy práce Nejhorší formy dětské práce - prostituce, pornografie,
obchod s narkotiky Obchod s dětmi dítě je za úplatek nebo z jiného důvodu předáno další osobě Dětští vojáci vláda nebo rebelové zahrnují děti do ozbrojených konfliktů coby bojovníky Malí domácí sluhové práce vykonávaná dětmi v domácnostech, prodloužená pracovní doba, otrocké podmínky Hazardní dětská práce riskantní s ohledem na fyzický, psychický a morální vývoj dítěte (práce v podzemí, pod vodou, ve výšce apod.) Bez ohledu na to, kolik typů dětské práce existuje, neakceptovatelné jsou všechny!

7 Příčiny Chudoba - rodiny potřebují děti k pomoci na polích,
v domácnosti nebo k přispívání do rodinného rozpočtu Tradice

8 Řešení Základním krokem k odstranění dětské práce je zajištění
dostupného vzdělání pro všechny děti na světě. Některé státy přijaly zákony, ale nedovedou je aplikovat v praxi.

9 Jak můžeme pomoci? Adoptováním na dálku – vybrané děti získají vzdělání přímo ve svém přirozeném kulturním prostředí, dáme dítěti šanci na lepší život, pomůžeme mu z úplné chudoby. Posíláním finanční částky pomůžeme dítěti dosáhnout alespoň minima životních podmínek, jaké mají ostatní děti jinde ve světě. Budeme se aktivně zapojovat do boje proti dětské práci. Podepíšeme petici,vyjádříme nesouhlas nebo zorganizujeme svoji vlastní kampaň.

10 Zdroje http://www.rozvojovka.cz/download/pdf/pdfs_227.pdf

11 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Dětská práce Lucie Pizúrová."

Podobné prezentace


Reklamy Google