Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim."— Transkript prezentace:

1 Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Nová slova: Lekce 8 1. Já vám nebude říkat odpvědi. ___ to!

3 Nová slova: Lekce 8 1. Já vám nebude říkat odpvědi. Pochopte to! 2. Češi radi ___ pivo.

4 Nová slova: Lekce 8 1. Já vám nebude říkat odpvědi. Pochopte to! 2. Češi radi pijou pivo. 3. San Diego je na ___ od LA.

5 Nová slova: Lekce 8 1. Já vám nebude říkat odpvědi. Pochopte to! 2. Češi radi pijou pivo. 3. San Diego je na jihu od LA. 4. Moje sestra ___ v Yonkers se svým klukem.

6 Nová slova: Lekce 8 4. Moje sestra bydlí v Yonkers se svým klukem. 5. ___ jsem všechny studenty do restaurace, ale žádní nepřišli.

7 Nová slova: Lekce 8 4. Moje sestra bydlí v Yonkers se svým klukem. 5. Pozval jsem všechny studenty do restaurace, ale žádní nepřišli. 6. Jindro, ___ nám tvoje fotky z Hawaii!

8 Nová slova: Lekce 8 4. Moje sestra bydlí v Yonkers se svým klukem. 5. Pozval jsem všechny studenty do restaurace, ale žádní nepřišli. 6. Jindro, dej/ukaž/pošli nám tvoje fotky z Hawaii! 7. Prosím, ___ mi tvoji adresu a telefon.

9 Nová slova: Lekce 8 7. Prosím, dej/pošli/napiš mi tvoji adresu a telefon. 8. ___ jsme profesorovi dopis, ale nedostal ho.

10 Nová slova: Lekce 8 7. Prosím, dej/pošli/napiš mi tvoji adresu a telefon. 8. Poslali jsme profesorovi dopis, ale nedostal ho. 9. Studenti ___, že dostanou dobré známky.

11 Nová slova: Lekce 8 7. Prosím, dej/pošli/napiš mi tvoji adresu a telefon. 8. Poslali jsme profesorovi dopis, ale nedostal ho. 9. Studenti doufají že dostanou dobré známky. 10. Češi ___ v Česku a Rusové ___ v Rusku.

12 Nová slova: Lekce 8 10. Češi žijou v Česku a Rusové žijou v Rusku. 11. Muž mi přesně ___ jeho matku, a když jsem ji poprvé uviděla, poznala jsem ji.

13 Nová slova: Lekce 8 10. Češi žijou v Česku a Rusové žijou v Rusku. 11. Muž mi přesně popsal jeho matku, a když jsem ji poprvé uviděla, poznala jsem ji. 12. V ___ můžete číst velmi zajímavé články.

14 Nová slova: Lekce 8 12. V časopisu můžete číst velmi zajímavé články. 13. V pravěku nevydávali žádné knihy protože __ ještě neuměli psát.

15 Nová slova: Lekce 8 12. V časopisu můžete číst velmi zajímavé články. 13. V pravěku nevydávali žádné knihy protože tehdy/prý ještě neuměli psát. 14. ___ jsem si, že Češi obyčejně nemohou vyslovovat „th“.

16 Nová slova: Lekce 8 14. Všiml jsem si, že Češi obyčejně nemohou vyslovovat „th“. 15. --Zapomněl jsem tvou knihu. Promiň. --To nevadí. Dej mi ji až ___.

17 Nová slova: Lekce 8 14. Všiml jsem si, že Češi obyčejně nemohou vyslovovat „th“. 15. --Zapomněl jsem tvou knihu. Promiň. --To nevadí. Dej mi ji až příště.


Stáhnout ppt "Nová slova: Lekce 8 Fill in the blanks with the vocabulary words from Lesson 8 of Contemporary Czech by Michael Heim."

Podobné prezentace


Reklamy Google