Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.08 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.08 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.08 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: prezentace, animace, osnova Anotace: Tato prezentace slouží jako zopakování informací nabytých v hodinách informatiky v programu MS PowerPoint. Jde o prozkoušení žáka nebo žáků 6.-9. ročníků ZŠ zábavnou formou. Motivuje žáky k lepším výsledkům. Může být použita jako skupinová práce, kde každá skupina odpovídá samostatně a pak se vyhodnotí, kdo prošel otázkami. Nebo může sloužit také jako zkouška jednotlivce.

2

3 Chcete být jedničkářem v informatice? MS Powerpoint

4 b) F5 Které tlačítko slouží pro spuštění prezentace? a) F11 d) F4c) F7 Otázka na 4ku Správně Špatně!

5 c) Ne Lze spustit prezentaci i v počítačích, kde není instalován program powerpoint? d) Ano, ale k prezentaci je zapotřebí přidat aplikaci „prohlížeč prezentaci Powerpoint“ a)Ano b) Ne, ale na notebooku ano. Otázka na 3ku Správně Špatně!

6 c) předdefinované i vlastní animace b) jen vlastní animace d) žádné animace nelze použít a) jen předdefinované animace V prezentaci je možné použít: Otázka na 2ku Správně Špatně!

7 d) prezentace/nastavit prezentacic) Návrh snímky/schéma b) prezentace/vlastní animacea) Návrh snímky/šablony Jak je třeba zadat předdefinované animace? Otázka na 1ku Správně Špatně!

8 b) ano Když do snímku nezadáme vlastní text, zobrazí se tento snímek ve výsledné prezentaci? a) ne d) ne, byl by zbytečný c) ano, ale bude tam předvolený text Otázka na 4ku Správně Špatně!

9 Kam vložíte ligo Vaší firmy, chcete-li, aby se stalo součástí každého snímku prezentace? a)do předlohy b) zapsat do jednoho ze snímků a zkopírovat do ostatních snímků d) do zápatí c) Do schránky a následně jej zkopírovat do snímků Otázka na 3ku Správně Špatně!

10 Na každém slidu jsou znázorněna tlačítka panelu osnova (vlevo vpravo šipky). Co se stane kliknutím na tlačítko se šipkou doprava v zobrazení snímku? d)Tlačítkem se šipkou doprava se přemístíte na následující snímek. b)Tlačítkem se šipkou doprava se přemístíte na předchozí snímek. a)Tlačítkem se šipkou doprava se sníží úroveň odstavce. c) Tlačítkem se šipkou doprava se zvýší úroveň odstavce. Otázka na 2ku Správně Špatně!

11 Tlačítko Akce jsou speciální automatické tvary. Jaký je jejich význam? b) umožňují při prezentaci provést připravenou akci d) jsou v prezentaci za účelem rychlého ukončení prezentace a)udělat prezentaci divácky zajímavější c) jsou v prezentaci pouze za účelem předčasného ukončení prezentace Otázka na 1ku Správně Špatně!

12 Autor: Mgr. Ilona Sadílková, červen 2012 Použit templát od Jana Jánského Použité zdroje: Obsluha počítače v kostce : Pavel Kras, Fragment Počítač můj přítel, www.pocitacmujpritel.cz

13 Didaktické poznámky Tato prezentace slouží jako zopakování informací nabytých v hodinách informatiky v programu MS powerpoint. Jde o prozkoušení žáka nebo žáků 6.-9. ročníků ZŠ zábavnou formou. Motivuje žáky k lepším výsledkům. Může být použita jako skupinová práce, kde každá skupina odpovídá samostatně a pak se vyhodnotí, kdo prošel otázkami. Nebo může sloužit také jako zkouška jednotlivce. Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.08 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google