Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání."— Transkript prezentace:

1 Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání systémových zvuků. Obr. 1

2 Schéma reproduktoru Okraj membrány Membrána Víčko Tlumící membrána
Magnet Kmitací cívka Košík 7 Obr. 2

3 Princip reproduktoru Provádí přeměnu elektrické energie na mechanickou. Dojde k rozkmitání membrány, která rozpohybuje vzduchové částice a tím vznikne zvuk. V počítači se o generování zvuku stará tzv. zvuková karta.

4 Rozdělení reproduktorů
Pasivní Pasivní reproduktory potřebují pro svoji činnost zesilovač, který je umístěn na zvukové kartě. Výkonově jsou na nízké úrovni. Aktivní Aktivní reproduktory mají v sobě svůj vlastní zesilovač. Z tohoto důvodu musí být tyto reproduktory napájeny z externího zdroje.

5 Rozdělení reproduktorů podle kmitočtového pásma
Kmitočtový rozsah slyšitelného pásma 20Hz – 20kHz Hlubokotónové (basové) reproduktory Kmitočtový rozsah 20 – 5000Hz Středotónové reproduktory Kmitočtový rozsah 80Hz – 12kHz

6 Rozdělení reproduktorů podle kmitočtového pásma
Vysokotónové (výškové) reproduktory Kmitočtový rozsah 2 – 20kHz Širokopásmové reproduktory Kmitočtový rozsah 40Hz – 15kHz

7 Otázky k opakování Z jakých částí se skládá reproduktor?
Jaký je rozdíl mezi pasivním a aktivním reproduktorem? Popište rozdělení reproduktorů podle kmitočtového pásma.

8 Použité zdroje BLÁBOLIL, R. Informační a komunikační technologie. 3. rozšířené vydání. České Budějovice: KOPP, 2011. BLÁBOLIL, Roman. Podpora výuky: „Technické vybavení osobních počítačů“ [online]. 10. listopadu :40. Dostupný z WWW: < Použité obrázky: Obr. 1 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW: Obr. 2 [cit ] Dostupný pod licencí GNU Free Documentation License na WWW:


Stáhnout ppt "Reproduktory Reproduktory se používají jako standardní výstup počítačů. Jeden malý reproduktor bývá součástí základní jednotky. Je určen pro přehrávání."

Podobné prezentace


Reklamy Google