Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr."— Transkript prezentace:

1 ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr

2 INFORMACE  Teplice jsou známy ale i jako tradiční výrobce zejména v oblasti skla a keramiky. Významní producenti z těchto míst jsou dostatečně proslaveni nejen u nás, ale i ve světě. Nález horkých léčivých pramenů je datován již do roku 762. Další vývoj zařadil Teplice mezi nejstarší lázně v Evropě. Jejich sláva dosáhla celoevropského rozměru, za což hovoří mnohé slavné osobnosti, které využili léčivosti teplických pramenů. Mezi nejslavnější návštěvníky patřil Goethe, Beethoven, Chopin, Liszt. Současné Teplice jsou městem zeleně a fontán, kde každý návštěvník - i ten nejnáročnější - nalezne kout, který ho potěší a kam se bude rád vracet.

3 KOSTEL SVATÉ ALŽBĚTY ZAHRADNÍ A PLESOVÝ DŮM Základní kámen byl položen v r. 1862, loď byla dostavěna v r. 1877 a věž přistavěna v r. 1887. Kostel je postaven v novogotickém slohu, vč. interiéru s křížovými klenbami Barokní budova postavená r. 1732, později doplněná přístavbami. Budova sloužila pro plesy a zábavu lázeňských a zámeckých hostů. Dnes je zde sídlo SvČ. filharmonie a je zde provozováno kasino. VÝLETY

4 ZAJÍMAVOSTI  AKVACENTRUM  BOTANICKÁ ZAHRADA KAMENNÉ LÁZNĚ KRUŠNOHORSKÉ DIVADLO

5 UBYTOVÁNÍ  Hotel se nachází v klidné části města, cca 3 minuty chůze od centra. Ubytovací kapacita je 18 lůžek - 7 dvoulůžkových pokojů a jeden apartmán pro čtyři osoby. Všechny pokoje jsou vybaveny sociálním zařízením, televizorem, lednicí a některé i masážní vanou. Parkovat je možno v uzamčeném dvoře nebo v garáži. Cena za dvoulůžkový pokoj je 690,-- Kč. Více informací na www.greenhouse.cz www.greenhouse.cz Ubytování ve dvou samostatných plně vybavených apartmánech. Na ploše 70 m2 najdete 2 pokoje (až 5 lůžek), vybavenou kuchyň, koupelnu (s pračkou), WC a 2 komory. Vhodné pro lázeňské hosty, krátkodobé turistické i dlouhodobé pracovní pobyty. K dispozici ISDN připojení na internet, kabelová a sat TV.

6 ZÁVĚR –ZDROJE JSOU Z INTERNETU Připravila Žaneta Talácková „Všude dobře,doma nejlíp.“


Stáhnout ppt "ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr."

Podobné prezentace


Reklamy Google