Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"— Transkript prezentace:

1 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
VY_32_INOVACE_223 Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_223. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: Vzdělávací oblast : Člověk a příroda. Vzdělávací obor : Fyzika. Tematický okruh: Energie – výkon, práce. Ročník : 8. Metodické pokyny: Jsou uvedeny na jednotlivých listech, u každého cvičení. Datum vytvoření:

2 opakování 1.pololetí 8.ročníku
Kdy se koná práce? Jakou značku a jednotku má práce? Jak vypočítáme práci? Jakou práci vykonáme při zvednutí tělesa o hmotnosti 2kg do výšky 200 cm.  Jaké máme druhy kladek?

3 opakování 1.pololetí 8.ročníku
Co je to kladkostroj? Kde se používá? Kde se setkáte s pákou? Kdy má těleso pohybovou energii? Uveď příklad. Na čem závisí pohybová energie? Jak vypočítáš polohovou energii?

4 opakování 1.pololetí 8.ročníku
Které druhy polohové energie znáš? Jakou značku a jednotku má energie. Napiš zákon zachování energie. Uveď min pět druhů energie. Uveď dva příklady, kdy se polohová energie mění v polohovou.

5 opakování 1.pololetí 8.ročníku
Co je to výkon? Co je to příkon? Jak vypočítáš výkon Jakou má značku a jednotku výkon (příkon)? Co je větší: výkon nebo příkon spotřebiče? Proč?

6 opakování 1.pololetí 8.ročníku
Jak je vypočítáš účinnost přístroje? Vypočítej výkon jeřábu, který vykoná práci 100 J za 30 minut. Co je to vnitřní energie tělesa? Co je to teplo? Napiš značku a jednotku. Co je to teplota? Napiš značku a jednotku.

7 opakování 1.pololetí 8.ročníku
Jak se projevuje vnitřní energie tělesa? Co je to perpetuum mobile? Který fyzik se zabýval teplem, teplotou? Napiš způsoby šíření tepla? Uveď příklad. Co je to měrná tepelná kapacita látky?

8 opakování 1.pololetí 7.ročníku
Jak vypočítáš teplo přijaté (vydané) od okolního tělesa? Jaká je hodnota měrné tepelné kapacity vody? Proč se radiátory topení nejčastěji umísťují pod okno? Napiš příklad dobrého a špatného tepelného vodiče.


Stáhnout ppt "Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google