Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prožili jsme období, kdy nebyla jiná šance, než pejskovi vyvařovat. Bez debaty každý pejsek dá takové vařené stravě vždy přednost. Asi nemusím zdůrazňovat,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prožili jsme období, kdy nebyla jiná šance, než pejskovi vyvařovat. Bez debaty každý pejsek dá takové vařené stravě vždy přednost. Asi nemusím zdůrazňovat,"— Transkript prezentace:

1 Prožili jsme období, kdy nebyla jiná šance, než pejskovi vyvařovat. Bez debaty každý pejsek dá takové vařené stravě vždy přednost. Asi nemusím zdůrazňovat, jaké problémy vzniknou, když před zamrazením denních krmných dávek dojde k nežádoucímu nastartování kvasného procesu, který se projeví až následně… Dnešní uspěchaná doba a osvěta vede většinu majitelů pejsků k tomu, že se vzdali domácí přípravy denní krmné dávky, jelikož v těchto podmínkách není možné zajistit vyvážený poměr všech žádoucích složek. Poměr vápník / fosfor a dalších důležitých stopových prvků, vitamínů a doprovodných složek je velmi důležitý zvláště v období růstu pro optimalizaci stavu kloubů a celého pohybového aparátu. Chovatelská stanice: LABRADOR RETRIEVER Majitel: Ing. Marcel Planý Počet psů: 6 Adresa: 471 25 Jablonné v Podještědí, Petrovice Telefon: 721 466 223 Začátkem devadesátých let, kdy se na našem trhu začala prosazovat granulovaná strava, jsme odzkoušeli různé granule. Teprve na základě osvěty našeho „rodinného“ veterináře jsme se začali v problematice orientovat lépe. Velmi důležitá je vstupní surovina – maso. Pokud se jedná o kafilerní odpad, dají se očekávat problémy. Začali jsme se převážně orientovat na dovozové granule vyráběné většinou „za velkou louží“. Sice dražší, ale v hezkém balení a s pozlátkem masivní reklamy. Po čase jsme vystřízlivěli a došli k dalšímu poznání. Ne vše co je drahé musí být zákonitě kvalitní. Cena může být jedním z marketingových úskoků. Mnohdy stačilo, aby se výroba, do té doby kvalitních granulí, přenesla na náš kontinent a vše bylo úplně jinak… Dnes, máme v naší chovné stanici od PETROVICKÝCH PLÁŇAT šest labradorských retrieverů, z toho jsou dva veteráni - deset a třináct let. Každoročně máme štěňátka. Po výše uvedených zkušenostech přistupujeme k výběru granulí daleko obezřetněji. Zodpovědně mohu prohlásit, že kvalita se pozná až po dvou, lépe třech měsících krmení. Nabídka granulovaných krmiv je dnes velmi široká, konkurence vysoká, takže není problém požadovat pružný návoz granulí kamkoliv v republice. Granule superprémiové řady PROFormance, dovážené z USA, dnes mají nelehkou pozici. Trh je v České republice takřka obsazen. V rozhodování chovatelů hraje zásadní roli požadovaná vysoká kvalita, slušné zacházení v rámci nabízených služeb a v neposlední řadě rozumná cena. PROFormance toto vše nabízí. Pečlivě vyváženou krmnou denní dávku pro jednotlivé věkové kategorie a různé zátěže psů není potřeba a je většinou nežádoucí doplňovat dalšími drahými preparáty, které mohou tuto jemnou rovnováhu narušit. Superprémiová řada PROFormance se pozitivně projevila v naší chovné stanici v první řadě u veteránů, kteří jsou denně, jako celá smečka, minimálně půldruhé hodiny v lese a na rozlehlých loukách Lužických hor.

2 Zvláště veteráni potřebují pravidelnou dávku cca 6 – 10 kilometrů svižného pohybu, pokud možno na volno, nejlépe u horského kola. Věřte, že kvalita granulí se v tomto případě projeví nejen na celkové kondici, osrstění, ale hlavně na viditelném nárůstu vitality a chuti k pohybu. Obrazně řečeno, veteráni se vrací do puberty. Když připravujete psa na složitější zkoušky, které vyžadují vysoký energetický výdej, pak se kvalita granulí opět rychle a jednoznačně projeví. Při výživě březí a kojící feny se dají udělat velké chyby, ale tam to pořád ještě jakž takž koriguje samotný organizmus feny, která se v případě početnějšího vrhu vydá třeba z posledního. Při krmení granulemi PROFormance bylo po celou dobu březosti a kojení vše v nejlepším pořádku. V případě výživy samotných štěňátek jsme podstoupili určité riziko. Většina doporučení výrobců špičkových superprémiových krmiv uvádí, že granule jsou vhodné až od věku, kdy by už štěňátka měla být u nových majitelů mimo chovnou stanici. Od věku tří týdnů jsme začali přikrmovat, v našem případě granulemi LARGE BREED PUPPY. Při pečlivém odčervování celé dospělácké smečky, březí i kojící feny včetně štěňat jsme zcela plynule zvládli přechod na suchou granulovanou stravu a odstavení kojící feny tak, aby bylo možné zahájit očkovací cyklus s maximálním ochranným efektem. Pokud se podaří udržet současné výhodné cenové relace, bude PROFormance postupně získávat další zájemce, kteří ocení vysokou kvalitu, solidní jednání a vzájemně výhodné vztahy. Ing. Marcel Planý, Petrovice 2005-05-05 PETROVICKÁ PLÁŇATA


Stáhnout ppt "Prožili jsme období, kdy nebyla jiná šance, než pejskovi vyvařovat. Bez debaty každý pejsek dá takové vařené stravě vždy přednost. Asi nemusím zdůrazňovat,"

Podobné prezentace


Reklamy Google