Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN."— Transkript prezentace:

1 Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

2 Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 MODUL M5 Inovace výuky odborných předmětů gastro a odborného výcviku o moderní technologie s využitím ICT a softwaru (skladový systém Magdaléna) autor Mgr. Alena Marková

3 Magdalena- kalkulace

4  Obor: Kuchař-kuchařka - 3. ročník  Téma: Skladový systém Magdalena – kalkulace  Počet vyučovacích hodin: 2  Metody výuky: -Výklad doplněný vytvořenou prezentací s praktickým využitím vzorového počítačového programu

5  Účetní skladový systém Magdalena umožňuje jednoduše provést normování surovin i kalkulaci nákladů na výrobu pokrmu. Podmínkou je, že je v systému zadaná receptura a na skladě jsou všechny potraviny potřebné k přípravě pokrmu. Novou recepturu nebo vlastní kalkulaci je možno do programu doplnit. Potřebné suroviny lze nakoupit a na základě příjemky je přijat do skladu. Vlastí výpočet nákladů je potom velmi jednoduchý.

6  Otevři v programu okno – Receptury  Vyhledej pokrm u kterého potřebuješ provádět normování a kalkulaci nákladů  Pro normování surovin zmáčkni tlačítko - kalkulace surovin  Pro výpočet nákladů zmáčkni tlačítko – kalkulace nákladů. Ve výpočtu proveď kontrolu, zda jsou započtený všechny potraviny. Součet nákladů na suroviny se objeví v okénku vpravo. Případně lze kalkulaci vytisknout (pořizovací cena – PC)

7 Z vypočtené ceny nákladů (PC) na 1 porci vypočítáme kalkulační přirážku (KP), výši přirážky v procentech si stanovuje majitel. Př. PC x 210% = KP Pořizovací cenu a kalkulační přirážku sečteme a ze součtu vypočítáme DPH (výše je stanovena státem). Prodejní cena se vypočítá součtem PC – pořizovací ceny, KP – kalkulační přirážky a DPH. ProdejníC = PC + KP + DPH

8  Proveď přijetí zboží do skladu  Vyhledej zadanou recepturu a proveď kalkulaci nákladů  Proveď výpočet prodejní ceny.

9  Manuál k účetnímu programu Magdalena


Stáhnout ppt "Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN."

Podobné prezentace


Reklamy Google