Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová."— Transkript prezentace:

1 Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová

2 Zápis ve školní kronice V pondělí dne 19. září 1892 započal první školní rok na škole zdejší. Mládež v četném počtu vedena do chrámu Páně, když čtena byla slavná mše svatá. V neděli dne 20.března roku 1927 zemřel po dlouhé nemoci bývalý řídící učitel Karel Černý.

3 Zajímavosti o Staré škole 19.stolet í : v š echny děti š kolou povinn é chodily do oře š sk é š koly. Koncem 19. stolet í se me š ťan é rozhodli postavit pro na š e děti š kolu. Vybrali pro ni m í sto „ Za obc í na kopci “ Škola se začala stavět 1. května 1892, její stavba byla dokončena 9.září 1892. Stavitelem byl Josef Ruprecht. 10. září 1892 proběhlo posvěcení školní budovy. Vyučování začalo 19. září 1892. Š kola na sv é m zač á tku měla 4 tř í dy. Do š koly nastoupilo 138 ž á ků. Ř í d í c í m učitelem byl Karel Černý. Jeho plat byl 800 zlatých ročně. 11.z á ř í - pam á tn á slavnost jako d í k za postaven í š koly. 1945 byla škola zabrána pro vojenské účely. Děti se učily v sálech u Šimáčků, (bývalé kino). Kamenická dílna U Čížků, v sále U Klánů (největší sál v Řeporyjích).

4 Naše škola Architekt školy: František Šikola Náklady: 12. milionů korun Ve škole se začalo vyučovat dne 1.září 1953 Předtím chodily děti do provizorní dřevěné školy, která stále na pozemku kde je dnes naše fotbalové hřiště. Také tato budova měla čtyři učebny. Vyučovat se zde začalo v roce 1947. Tuto budovu postavili otcové dětí, kteří sem později nastoupily. I zde, byla první ředitelkou Anna Tomášková.

5 Slavnostn í otevřen í nov é š koly 27.9.1953 Úryvek z kroniky- Projev ředitelky školy Dnes vstupujeme do devátého školního roku v osvobozené vlasti. Můžeme s radostnými pocity začínat školní práci, protože stoupky naděje, že naši všichni žáci, které dnes ve škole srdečně vítám, budou moci po ukončení studií uplatnit své vědomosti, schopnosti a nadání v tvořivé práci ve prospěch své vlasti, ve prospěch všeho lidstva. Zapsala: Anna Tomášková

6 Ředitelé Anna Tom áš kov á, Franti š ek Semot á n, V á clav Jeř á bek, Bohumil Kohl í k, Jiř í Jindra, Jiř í Němejc, Zdena Paulov á. Eva H á jkov á

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová."

Podobné prezentace


Reklamy Google