Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila."— Transkript prezentace:

1 Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila se 12.června 1929 a zemřela v březnu 1945.

2 Anna Franková… Poté, co se v Německu dostal k moci Hitler, přestěhovala se rodina Otta Franka do nizozemského hlavního města Amsterodamu. Když německé jednotky napadly Nizozemsko a Frankovi se dozvěděli o plánovaném odsunu Židů do koncentračních táborů, začali se skrývat.

3 Anna Franková… Spolu s dalšími čtyřmi Židy bydleli v tajné místnosti bývalého Frankova obchodního domu, kam jim holandští přátelé nosili jídlo a základní potřeby.

4 Anna Franková… Anna si vedla deník, do něhož si zaznamenávala svoje pocity a události neradostného rodinného života. Zachovala si velkou dávku optimismu a navzdory válečným hrůzám do deníku zapsala: „Nadále věřím, že lidé mají ve skutečnosti dobré srdce.“

5 Anna Franková… O dva roky později, 4. srpna 1944, byl úkryt odhalen a jeho obyvatelé posláni do koncentračních táborů. Anna a její sestra i matka zemřely, Otto Frank přežil a v roce 1947 vydal knižně Anin deník. V místě tajného úkrytu jeho rodiny bylo vybudováno muzeum.

6 KONEC Zpracovala: Nikol Peterková, 9.A


Stáhnout ppt "Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila."

Podobné prezentace


Reklamy Google