Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Křesetice

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Křesetice"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Křesetice

2 Kde nás najdete

3 Historie V roce 1786 za panování císaře Josefa II. Bylo vydáno dvorní povolení, aby byla v obci Křesetice postavena nová jednopodlažní škola. Po dvou letech v roce 1788 byla dokončena. Později provedena přístavba. Původně byla škola jednotřídní, později dvoutřídní. V roce 1882 trojtřídní a v roce 1892 čtyřtřídní. Svou podobu si škola zachovala téměř dalších sto let. V devadesátých letech minulého století došlo k posledním stavebním úpravám, o což se zasloužil Obecní úřad Křesetice. Přízemí se upravilo do dnešní podoby tak, aby zde v roce 1993 byla slavnostně otevřena mateřská škola. Posledním předělem v chodu a životě školy byl od  přechod do právní subjektivity. Zřizovatelem školy je i nadále Obec Křesetice.

4 O škole Jsme málotřídní škola s ročníkem ve dvou třídách (I. třída – roč., II. třída – 3.–5. roč.). Kapacita naší školy je 38 žáků.

5 Ve škole panuje příznivá a rodinná atmosféra.
Součástí školy je MŠ, takže přechod do 1. ročníku je pro děti nenásilný a přirozený.

6 Akce školy Barevný týden Den zvířat Den zdravé výživy
Mikulášská besídka Advent Vánoční besídka Tříkrálový koncert v kostele sv.Markéty Vítání občánků Karneval Čarodějnický den Spaní ve škole Sběr papíru,šípku a pomerančové kůry Účast v soutěžích (výtvarných, zdravotnických, cyklistické, atletické) Návštěva knihovny v Kutné HořeNávštěva hasičů Jezdíme do divadla a kina v Kutné Hoře Míváme hudební vystoupení ve škole 6 zájmových kroužků(dramatický,šikovné ruce,aerobic,sportovní hry,flétna,kytara) Kluci navštívili muzeum vojenské techniky Škola v přírodě (letos Orlické hory) Školní výlet (westernové městečko) Stanový tábor v Chedrbí Zahradní slavnost (rozloučení s páťáky)

7 Zaměstnanci školy Petra Zralá Jana Jarůňková (uklízečka) (školnice)
Soňa Pavlíková (ředitelka školy) Ivana Frejlachová (učitelka MŠ a ŠD) Ivanka Pařízková (učitelka ZŠ) Jana Klingerová (učitelka ZŠ) Hana Rajmová (učitelka ZŠ a ŠD)

8 Hlavním cílem naší školy je vést děti k pozitivnímu vztahu ke vzdělání a motivovat je k dalšímu sebevzdělávání. tel.: mob.: .: Web:


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Křesetice"

Podobné prezentace


Reklamy Google