Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INDIE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INDIE."— Transkript prezentace:

1 INDIE

2 VLAJKA INDIE

3 ZNAK INDIE

4 OBECNĚ O INDII Indie, oficiálním názvem Indická republika. je sedmá největší a s více než miliardou obyvatel druhá nejlidnatější země na světě, rozkládající se na Indickém subkontinentu v jižní Asii. Hlavní město: Nové Dillí Rozloha: km² Počet obyvatel: Jazyk: hindština, angličtina Státní zřízení: parlamentní republika

5 PRŮMYSL A EKONOMIKA Vedle tradičních výrobků, např. bavlny a hedvábí, se vyrábějí těžké stroje a elektrické zboží. Bohatá ložiska ropy a uhlí poskytují energii továrnám a vyrábějí více než polovinu elektrické energie, která se v zemi spotřebuje. Během posledních zhruba tří dekád se také zvýšil význam služeb a čím dál více Indů pracuje v cestovním ruchu, bankovnictví a spojích. V zahraničí jsou Indové a jejich firmy úspěšní v oblasti IT, talentovaní .

6 PAMÁTKY INDIE Z doby přelomu 16. a 17. století se v severní Indii dochovalo velké množství staveb, které patří k největším turistickým lákadlům této země vůbec. NAPŘÍKLAD:Obrovské pevnosti v Dillí a Ágře, kamenné město Fatéhpur Síkrí nebo mauzolea a hrobky v Ágře včetně té nejznámější, Tádž Mahalu.

7 OBRÁZKY PAMÁTEK

8 INDIE NA MAPĚ

9 POVRCH INDIE Geologicky lze povrch Indie rozdělit od jihu k severu na tři hlavní části: stará centrální krystalická Dekánská plošina, Indoganžská nížina a velehorská oblast na severu . Mezi Dekánskou plošinou a velehorami se rozkládá rozlehlá Indoganžská nížina.

10 ČERPALA JSEM Z WIKIPEDIE ODKAZ ZDE:http://cs.wikipedia.org/wiki/Indie


Stáhnout ppt "INDIE."

Podobné prezentace


Reklamy Google