Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Http://www. livingstone http://www.livingstone.cz/zajezdy/katalog/detail/indonesie-sundy-indonesie/ IZRAEL Aaron Vanhecke http://jeruzalem.sk/izrael/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Http://www. livingstone http://www.livingstone.cz/zajezdy/katalog/detail/indonesie-sundy-indonesie/ IZRAEL Aaron Vanhecke http://jeruzalem.sk/izrael/"— Transkript prezentace:

1 http://www. livingstone
IZRAEL Aaron Vanhecke

2 Hlavní město: Jeruzalém
Rozloha: km² (150. na světě) z toho 2 % vodní plochy Počet obyvatel: Jazyk: hebrejština, arabština (úřední) Měna: Nový izraelský šekel (₪) (ILS)

3 Mapa Izraele

4 Vlajka Modro-bíla

5 Izrael patří k nejvíce ekonomicky a průmyslově rozvinutým zemím jihozápadní Asie
Míra nezaměstnanosti byla ve čtvrtém čtvrtletí roku 2010 celkem 6,6 %. V roce 2007 byl přizván do Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) Izraelský průmysl zaměstnává 16 % pracujících a na HDP se podílí 30 %. Mezi nejvýznamnější a nejrozvinutější odvětví průmyslu patří průmysl letecký, komunikační, softwarový, elektronický.

6 památky Ty nejvýznamnější památky Jeruzaléma najdeme ve Starém Městě. Starý Jeruzalém je relativně malé území o rozloze asi 1,5 kilometru čtverečních, které je ze všech stran obehnáno hradbami. Skalní Dóm Mešita Al-Aksá

7 povrch Geografie Izraele je značně rozmanitá, počínaje pouštními podmínkami na jihu, konče zasněženými vrcholky hor na severu. Izrael se rozkládá na ploše zhruba km², což zahrnuje i 445 km² vodních ploch. Na jihu Izraele dominuje Negevská poušť, která se rozkládá na ploše km², což je více jak polovina celkové rozlohy země.

8 konec


Stáhnout ppt "Http://www. livingstone http://www.livingstone.cz/zajezdy/katalog/detail/indonesie-sundy-indonesie/ IZRAEL Aaron Vanhecke http://jeruzalem.sk/izrael/"

Podobné prezentace


Reklamy Google