Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Informování širší veřejnosti o alternativním způsobu léčby.  Praktická zkouška léčení psa klasickou medicínou a alternativní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Informování širší veřejnosti o alternativním způsobu léčby.  Praktická zkouška léčení psa klasickou medicínou a alternativní."— Transkript prezentace:

1

2  Informování širší veřejnosti o alternativním způsobu léčby.  Praktická zkouška léčení psa klasickou medicínou a alternativní.

3  Organismus jako celek, nikoliv léčba pouze viditelného onemocnění.  Šetrnější způsoby léčby.

4  Jin a jang musí být v rovnováze.  AKUPUNTURA: pomocí tenkých jehel se přesměruje proudění energie v těle.  AKUPRESURA: stlačování určitých bodů na těle špičkou palce.  Nejčastěji praktikované na svalové, kosterní či zažívací potíže.

5  Podstatou je propojení veškerých orgánů v pěti okruzích.  Mateřské orgány: srdce, slezina, plíce, játra a ledviny.

6  Využívá extraktů z pupenů bylin.  V pupenu (gemmonu) je uložen jedinečný genetický materiál.  Podporují obranyschopnost a celkové zdraví organismu.

7  Nejpřirozenější metoda léčby.  Použití bylin jako odvary, nálevy, prášky, masti aj.

8  Teorie léčit podobné podobným.  Soustředí se na tělo jako celek, léčí i zdárně nesouvisející projevy nemoci.  Velká výhoda-nositelem homeopatického léku je cukr.

9  Teorie zachování proudění nervových impulzů, životní síly a oběhu krve.  Jemné posuny obratlů mohou způsobit zablokování toku=subluxace.  Chiropraktik jemně manipuluje s obratli.

10  Slouží pouze ke zjištění diagnózy.  Metoda zjišťující onemocnění pohledem na oční duhovku (iris).  Každé onemocnění se projeví jinak a na jiném místě oční duhovky.

11  Světlo,teplo, voda, vzduch a masáže.  Světlo a teplo- pobyt v teplém prostředí stimuluje krevní oběh.  U zvířat je nejčastěji využívaný půst. Po dobu sedmi dnů zeleninové vývary či tvrdá zelenina.

12  Zředěné extrakty z bylin a pupenů stromů.  Využívány jako tišící prostředky nebo při poruchách chování.  Nelze jimi předávkovat.

13  Náhrada homeopatik- mnohem dostupnější metoda.  Rovnováha vody, anorganických a organických sloučenin.  Rozděleny na dvanáct druhů.

14  Za normálních okolností produkuje hormony.  Nízká hladina hormonu thyroxinu v krvi způsobuje onemocnění hypothyroidism.  Nízkou hladinu u 90% případů způsobuje zánět štítné žlázy.

15  Abnormality na kůži: suchá srst, vypadávání srsti zejména na ocase a zadních končetinách, nadměrná pigmentace kůže aj.  Obezita.  Snížená aktivita.

16  Vypadávání chlupů na zadních nohách, ocase.  Z počátku nepozorovaná nadměrná únava, po zvýšení léků mnohem vyšší aktivita.

17  Bazální hladiny hormonů v krvi: testosteron: 1,7-20,8 nmol/l estradiol: 18,5- 37,0 pmol/l thyroxin: 20- 45 nmol/l

18

19  Dne 11.4.2008 byla stanovena diagnóza jako celková disfunkce štítné žlázy.  Léčba: euthyrox 100μg, do listopadu roku 2008 stále nízké dávkování, po změně veterinárního lékaře došlo ke zvýšení dávkování na 2x denně 200μg euthyroxu.  24.11.2008 se konečně dostaly hodnoty hormonů v krvi do standartu.

20  Doporučen posilující nápoj Shou wu chin beverage, ale kvůli nemožnosti tento nápoj psovi podat jsme ho neaplikovali.  Aplikován regenerační krém Er wu lan gao.  Výsledek s ochlupením se dostavil. Na počátku roku 2009 se stav zlepšil.

21  Podrobné popsání jednotlivých odvětví veterinární alternativní medicíny.  Způsob léčby klasicky a alternativně onemocnění štítné žlázy u psa: klasicky: po změně veterinárního lékaře došlo ke zlepšení stavu krve. alternativně: zlepšení ochlupení po aplikaci regeneračního krému.

22

23


Stáhnout ppt " Informování širší veřejnosti o alternativním způsobu léčby.  Praktická zkouška léčení psa klasickou medicínou a alternativní."

Podobné prezentace


Reklamy Google