Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Detekce vodovodních poruch milan MÁCA - AQUA detekce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Detekce vodovodních poruch milan MÁCA - AQUA detekce."— Transkript prezentace:

1 Detekce vodovodních poruch milan MÁCA - AQUA detekce

2 Snížení ztrát vody… … Hospodárný provoz vodovodní sítě.
Detekce úniku vody pomocí H2 – metody. Detekce poruch a snížení ztrát mikropočítačem MicroCorr 6 DKL 1506. Detekce poruch na teplovodech a parovodech. Detekce poruch na rozvodech ústředního topení. Detekce poruch menších než 10 m3 za den. Detekce průběhu podzemních vedení vodovodů, domovních přípojek a kabelů s určením hloubky uložení.

3 Detekce nekovových potrubí – PVC, PE, vod. zářezů, drenáží, kanalizace…
Detekce starých nefunkčních vedení určených k odpojení Detekce skrytých šoupáků, hydrantů, domovních uzávěrů a šachet. Kontrola těsnosti šoupákových uzávěrů. Preventivní prohlídky rozvodů vody. Zakreslení průběhu podzemních vedení, doplnění dokumentací, zpracování dokumentací skutečného provedení staveb podzemních sítí. Poradenská činnost.

4

5 H2 LUX Lokalizace úniků vody pomocí H2
metody to je řešení problematických případů lokalizace poruch, v kterých selhávají akustické metody: plastické potrubí a přípojky, vnitřní rozvody topení, podlahové topení apod.

6 H2 – LUX a zemní snímací sonda s integrovanou nasávací pumpou 8612

7 Princip H2 - metody Do systému resp. potrubí, na kterém je třeba lokalizovat poruchu, se přivede tzv. „trasovací plyn“, což je směs 5% vodíku (H2) a 95% dusíku (N2). H2 - metoda využívá jedinečné vlastnosti vodíku, jako nejlehčího prvku vůbec, tj. schopnost rychle pronikat kolmo vzhůru přes všechny materiály (beton, asfalt, keramická podlaha apod.), jeho nízká viskozita a mísitelnost se vzduchem. Díky těmto vlastnostem je možné pomocí citlivého vodíkového detektoru H2 - LUX bodově přesně lokalizovat místo, kde vodík proniká ve zvýšené koncentraci na povrch. Tato metoda vede k rychlému úspěchu i v situacích, kde doposud akustické vyhledávácí metody selhávaly – např. na plastových přípojkách, v rozvodech s nízkým tlakem nebo při lokalizaci úniku ve vnitřních rozvodech (podlahové topení apod.).

8 Výhody H2 - metody Možnost lokalizace i minimálních úniků v podmínkách, kde akustické metody selhávají. Možnost bodové lokalizace úniku šetří náklady na výkopové práce, resp. bourací práce ve vnitřních prostorách. Dobrá dostupnost a nízká cena vodíkového trasovacího plynu (dostupné u prodejců s technickými plyny). Ekologická a hygienická nezávadnost vodíkového trasovacího plynu. Používaná koncentrace směsi 5% H2 a 95% N2 zabezpečuje absolutně bezpečný provoz bez rizika výbušnosti

9 Speciální vlastnosti vodíkového detektoru H2 - LUX
Vysoká citlivost (0,7 ppm H2 ve vzduchu). Reaguje jen na H2, není možné zkreslení měření v důsledku přítomnosti jiných plynů. Rychlá signální odezva díky zabudovaným senzorům přímo v snímacích sondách. Jednoduchá obsluha, optická a akustická signalizace koncentrace H2. Robustnost a vysoká spolehlivost detektoru. Dlouhá životnost senzorů, bez potřeby jejich výměny a kalibrace. Nastavitelná citlivost přístroje. Automatické nastavení nulové koncentrace.

10

11

12

13 Kontaktní údaje Milan Máca - AQUA Detekce Jiráskova 674/35
Bruntál Tel.:


Stáhnout ppt "Detekce vodovodních poruch milan MÁCA - AQUA detekce."

Podobné prezentace


Reklamy Google