Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky."— Transkript prezentace:

1 Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky

2 -kákal pe- pře- ove-, pře- zelenou louku.
Z každého řádku uteklo písmeno, když ho správně označíš, vrátí se na své místo. m -kákal pe- pře- ove-, pře- zelenou louku. s č Kdo jinému j-mu kop-, s-m do ní pad-. o á Jar-, lét-, p-dzim, zima, t- jsou r-ční –bd-bí. -tvrt, půl, tři -tvrtě celá, kolik to ru-i-ky, kolik to dělá? Za sed-ero hora-i, za sed-ero řeka-i, bylo -alé království.

3 Skákal pes přes oves, přes zelenou louku.
Z každého řádku uteklo písmeno, když ho správně označíš, vrátí se na své místo. m Skákal pes přes oves, přes zelenou louku. s č Kdo jinému j-mu kop-, s-m do ní pad-. o á Jar-, lét-, p-dzim, zima, t- jsou r-ční –bd-bí. -tvrt, půl, tři -tvrtě celá, kolik to ru-i-ky, kolik to dělá? Za sed-ero hora-i, za sed-ero řeka-i, bylo -alé království.

4 Skákal pes přes oves, přes zelenou louku.
Z každého řádku uteklo písmeno, když ho správně označíš, vrátí se na své místo. m Skákal pes přes oves, přes zelenou louku. s č Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. o á Jar-, lét-, p-dzim, zima, t- jsou r-ční –bd-bí. -tvrt, půl, tři -tvrtě celá, kolik to ru-i-ky, kolik to dělá? Za sed-ero hora-i, za sed-ero řeka-i, bylo -alé království.

5 Skákal pes přes oves, přes zelenou louku.
Z každého řádku uteklo písmeno, když ho správně označíš, vrátí se na své místo. m Skákal pes přes oves, přes zelenou louku. s č Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. o á Jaro, léto, podzim, zima, to jsou roční období. -tvrt, půl, tři -tvrtě celá, kolik to ru-i-ky, kolik to dělá? Za sed-ero hora-i, za sed-ero řeka-i, bylo -alé království.

6 Skákal pes přes oves, přes zelenou louku.
Z každého řádku uteklo písmeno, když ho správně označíš, vrátí se na své místo. m Skákal pes přes oves, přes zelenou louku. s č Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. o á Jaro, léto, podzim, zima, to jsou roční období. Čtvrt, půl, tři čtvrtě celá, kolik to ručičky, kolik to dělá? Za sed-ero hora-i, za sed-ero řeka-i, bylo -alé království.

7 Skákal pes přes oves, přes zelenou louku.
Z každého řádku uteklo písmeno, když ho správně označíš, vrátí se na své místo. m Skákal pes přes oves, přes zelenou louku. s č Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. o á Jaro, léto, podzim, zima, to jsou roční období. Čtvrt, půl, tři čtvrtě celá, kolik to ručičky, kolik to dělá? Za sedmero horami, za sedmero řekami, bylo malé království.

8 Až slabiku vybereš, zkus na ni kliknout.
po se ča ta ra ky ko by ho da ja pa ka la ra ži fa ma vi ko vi ce le te vi ze vo bo ro ce do le Až slabiku vybereš, zkus na ni kliknout.

9 Doplníš správné slabiky? le li ce
po no di Doplníš správné slabiky? le li ce po ko lo ča ki na mi ho ny na ta le ko sa po tač bu lo toč čí vy vač ro děj Až slabiku vybereš, zkus na ni kliknout.

10 Podle obrázku doplň správné slovo a větu napiš.
Maminka má nové Z lesa jsme si přinesli a Ze všech hraček mám nejraději Pohádkový Honza vysvobodil

11 Zdroje : Obrázky na str.9-11:kliparty na webu Office Online


Stáhnout ppt "Český jazyk 1. ročník Čtení - doplňovačky."

Podobné prezentace


Reklamy Google