Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé."— Transkript prezentace:

1

2 METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé slabiky. Najděte chyby- předem dětem nakopírujeme text, aby mohly pracovat také v lavici. Jeden žák pracuje u tabule. Zdůraznit, aby žáci kroužkovali celá slova. Spočítají je, číslo mohou připsat na papír. Zkontrolují z tabule. Zakroužkuj slova- žáci se střídají u tabule a označují slova, ve kterých se píše daná slabika. Slabiky nedoplňují, následně jim zmizí chybná slova a slabiky se doplní. Diktát slov- píší na papír, pouze odpovědi na otázky- obrázky, upozornit na správný tvar a musí to být slova se slabikou měkkou nebo tvrdou. Následně kontrola podle tabule.

3 MĚKKÉ A TVDRDÉ SLABIKY OPAKOVÁNÍ

4 ZAKROUŽKUJ SLOVA, VE KTERÝCH SE PÍŠE .
DI HVĚZ--- KLA---VO DI LO---ČKA DI ŽALU--- ZAHRA--- U---ČKA DI DI ---VOKÁ JAHO--- RO---NA DI

5 ZAKROUŽKUJTE SLOVA, VE KTERÝCH SE PÍŠE …
NY ZVO-- NY ---TĚ NY ---MBURK SIL---CE OH---ŠTĚ VA--- NY PRAME--- NY VÁ---CE

6 NAJDĚTE SLOVA, VE KTERÝCH JSOU CHYBY
Honza jezdí každý rok na prázdnyny k babyčce do Rokitnice nad jizerou. Nejradči cestuje vlakem, Protože si přypadá jako dospjelák. Babyčka ho vždy mile privítá a dá mu dobrý objet. Nejraději má honza procházky k lesu. Nasbírají šyšky a trochu dřýví do kamen a babička uvařý bylinkový čaj. Večer spolu hrají karty nebo jdou do kyna.

7 KOLIK SLOV JSTE NAPOČÍTALI?
16

8 KONTROLA Honza jezdí každý rok na prázdniny k babičce do Rokytnice nad Jizerou. Nejradši cestuje vlakem, protože si připadá jako dospělák. Babička ho vždy přivítá a dá mu dobrý oběd. Nejraději má Honza procházky k lesu. Nasbírají šišky a trochu dříví do kamen a babička uvaří bylinkový čaj. Večer spolu hrají karty nebo jdou do kina.

9 DIKTÁT SLOV ZAPISUJTE POUZE SLOVA Z OBRÁZKŮ
VE SLOVECH SE MUSÍ OBJEVIT TVRDÉ NEBO MĚKKÉ SLABIKY

10 CO DÁVÁME DO ČAJE? CO MÁ JIRKA NA HLAVĚ? CO SBÍRÁME U MOŘE? CO POTŘEBUJEME KE ZPĚVU?

11 CO NOSÍ ŽENY? ČÍM JÍME POLÉVKU? NA ČEM SEDÍME U STOLU? CO NÁS RÁNO BUDÍ?

12 KONTROLA CITRON, ČEPICI, KAMENY, NOTY, ŠATY, LŽÍCI, NA ŽIDLI, BUDÍK

13 Citace Obrázky: Dostupné z otevřené galerie [ dne


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST Prezentace je určena k opakování a proto je vhodné, zařadit ji na začátek školního roku. Předcházejí jí další dvě: měkké slabiky a tvrdé."

Podobné prezentace


Reklamy Google