Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16."— Transkript prezentace:

1 Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16. 10. 2012 Ročník4. ročník čtyřletého gymnázia a 8. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsahRodinné právo – manželství (definice, vznik) Způsob využitíPoužíváme prezentace jako podpůrné prostředky k výkladu a ke zpětné vazbě. AutorMgr. Jana Karolová KódVY_32_INOVACE_19_ZKAR17

2 Rodinné právo základní pojmy - manželství Manželství je trvalé společenství muže a ženy založené zákonem stanoveným způsobem. Hlavním účelem manželství je založení rodiny a řádná výchova dětí.

3 Rodinné právo základní pojmy - manželství Manželství je …………. společenství muže a ženy založené ……………………způsobem. Hlavním účelem manželství je ……………………………………………………………………..

4 Rodinné právo základní pojmy - manželství Manželství je trvalé společenství muže a ženy založené zákonem stanoveným způsobem. Hlavním účelem manželství je založení rodiny a řádná výchova dětí.

5 Rodinné právo základní pojmy - manželství Uzavření manželství je veřejný slavnostní obřad, který se uskutečňuje za přítomnosti dvou svědků buď před státním orgánem (civilní forma), nebo před orgánem státem registrované církve nebo náboženské společnosti (církevní forma). Obě formy svatebního obřadu mají stejnou právní závaznost a platí pro ně stejná zákonná pravidla.

6 Rodinné právo základní pojmy - manželství Doplňte: Uzavření manželství je ………………….obřad, který se uskutečňuje za přítomnosti dvou svědků buď před státním orgánem (………….. forma), nebo před orgánem státem registrované církve nebo náboženské společnosti (……………… forma). Obě formy svatebního obřadu mají ……………. právní závaznost a platí pro ně ……………. zákonná pravidla.

7 Rodinné právo základní pojmy - manželství Uzavření manželství je veřejný slavnostní obřad, který se uskutečňuje za přítomnosti dvou svědků buď před státním orgánem (civilní forma), nebo před orgánem státem registrované církve nebo náboženské společnosti (církevní forma). Obě formy svatebního obřadu mají stejnou právní závaznost a platí pro ně stejná zákonná pravidla.


Stáhnout ppt "Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16."

Podobné prezentace


Reklamy Google