Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.17 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.17 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.17 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: nástroje, prohledávání, nahrazení, tisk Anotace: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro získání znalostí v dalších užitečných nástrojích v programu MS PowerPoint.

2 U ŽITEČNÉ NÁSTROJE (program PowerPoint) VY_32_INOVACE_ICT36.17

3 P ROHLEDÁVÁNÍ PREZENTACE Lze použít tam, kde máte před sebou delší prezentaci a chcete najít nějaký úsek textu. Cesta: a) domů – najít b) CTRL+F Postup: v dialogovém okně zadáme hledaný výraz a stiskneme tlačítko najít další.

4 N AHRAZENÍ Další z užitečných možností je nahrazení hledaného slova/výrazu výrazem novým. Cesta: Domů-nahradit Účel: rychlejší cesta k opravě Nevýhoda: některé výrazy mohou být nahrazeny chybně!

5 T ISK PREZENTACE Nejobvyklejší tisk: po snímcích (na jedné straně papíru je zobrazen jeden snímek) Někdy výhodnější: na jedné tiskové straně zobrazí více snímků-2,3,4,6 i 9 snímků. Tisk s poznámkami: můžeme vytisknout snímek i s poznámkami. Tisk s osnovou: můžeme vytisknout snímek i s osnovou. Cesta: Soubor-tisk nebo CTRL+P

6 P OUŽITÉ ZDROJE : http://is.muni.cz/th/79261/pedf_b/Bakalarska_prace_po werpoint_a.pdf Didaktické poznámky: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro získání znalostí v dalších užitečných nástrojích v programu MS Powerpoint. Vypracovala: Mgr. Ilona Sadílková, červen/2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.17 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google