Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum."— Transkript prezentace:

1 František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.

2 Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum
Z historie NNO Sdružení pro pomoc mentálně postiženým ( SPMP). Činnosti SPMP Zkušenosti z denního styku s osobami s MP a jejich rodinami. Zúročení zkušeností v projektu. Přínos projektu pro SPMP a jeho členy.

3 Historie činnosti SPMP
Ustavení Národního sdružení pro pomoc mentálně postiženým v Praze. ledna ustavující schůze SPMP Brno. „1. Dětské hrátky“ sportovní odpoledne. – První jednodenní autobusový zájezd Safari Dvůr Králové Návštěva Bratislavy a pomoc při ustavení Sdružení Slovensku. Společenské odpoledne na Marxové. Otevření denního stacionáře pro 45 klientů na Schodové. Návštěva přátel z Polska. - Otevření „zácvikové dílny“ Brněnské Drutěvy. - První jednodenní zahraniční zájezd do Budapešti. Natočení filmu „Schody“, příběh rodiny s postiženým synem.

4 Historie činnosti SPMP
1985 Otevření bezbariérového denního stacionáře na Ostré. zámek Bojnice). – Zahajujeme pravidelné kluby mládeže. První letní tábor – Bílý potok. – Dvoudenní pobyt na chatě Vírovka (družba Brno, Bratislava, Hodonín). 1989 Účast sportovců na Speciální olympiádě ve Varšavě. 1990 Zahájení jednání o zřízení týdenního pobytu pro těžce postižené Naši sportovci na Evropské speciální olympiádě v Anglii. 1991 Zřízení sekretariátu SPMP Brno s trvalou poradenskou službou. – Zajištění 7 pracovních míst u soukromé firmy na údržbě zeleně (Fiakr klub). Uspořádání výstavy prací postižených umělců z ústavu ve Stetten (NSR). Návštěva delegace z tohoto ústavu v Brně – Spolupráce s Effetou a sdružením Samaritán. – Zahájení práce na pilotním projektu „ Šance pro život! a založení Nadace pro tento projekt koedukovaného zařízení pro trvalý pobyt.

5 Historie činnosti SPMP
1992 První zimní týdenní pobyt postižených s doprovodem. Otevření týdenního pobytu Terezy Novákové. 1993 První zahraniční rehabilitační pobyt v Chorvatsku. - Účast na zimní olympiádě v Krkonoších. 1994 Zahájení výuky ve Večerní škole pro postižené. – Ustavení speciálního poradenství (prim. V.Vrzal). 1995 Účast na letních sportovních hrách v Rakousku – Graz. 1998 Sbírka mezi členy SPMP Brno pro zařízení SPMP V Přerově, které bylo postiženo povodní. 2000 Účast na prvním ročníku Videofestivalu 2002 Vstup do projektu EU – Equal Ustavení divadelního kroužku ve spolupráci s profesionálními herci – „ Strana mírného pokroku … - Natočení videosnímku ze života SPMP Brno. „Okénko do života“. 2006 Zapojení do projektu „Komunitní plánování sociálních služeb v Brně“


Stáhnout ppt "František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum."

Podobné prezentace


Reklamy Google