Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech."— Transkript prezentace:

1 ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech

2 Širokoúhlá prezentace Tato šablona je formátována v širokoúhlém poměru 16:9. Představuje vynikající způsob využití výhod přenosných počítačů, televizorů a projektorů se širokoúhlými displeji. I když nemáte širokoúhlý displej, můžete vytvářet a prezentovat snímky ve formátu 16:9. Funkce prezentací aplikace PowerPoint vždy změní velikost snímků tak, aby se vešly na jakoukoli obrazovku.

3 Výhody širokoúhlého zobrazení  Skládání materiálu vedle sebe vypadá přirozeněji.  Širokoúhlá obrazovka dodá obrázkům a grafice na zajímavosti.

4 Širokoúhlé obrázky Na širokoúhlé obrazovce lze zajímavěji prezentovat i jeden obrázek, například graf.

5 Obrázky lze v širokoúhlém zobrazení prezentovat zajímavěji. Širokoúhlé obrázky

6 Vytváření prezentací 16:9 Důležité upozornění: Vždy začínejte s velikostí snímku nastavenou na poměr, který chcete použít. Pokud po vytvoření některých snímků změníte jejich velikost, bude změněna velikost obrázků a další grafiky. To může narušit jejich vzhled. Chcete-li nastavit širokoúhlou prezentaci, proveďte některý z následujících kroků:  Začněte touto šablonou. Stačí odstranit příklady snímků a přidat vlastní obsah.  Případně přejděte na kartu Návrh a otevřete dialogové okno Vzhled stránky. Klepněte na rozevírací seznam Velikost snímku a vyberte položku Předvádění na obrazovce (16:9) (Poznámka: podporováno je také rozlišení 16:10, což je běžné širokoúhlé rozlišení pro přenosné počítače. )

7 Tipy k prezentaci  Chcete-li vytvářet prezentace na skutečné širokoúhlé obrazovce, potřebujete počítač a případně projektor nebo plochý panel, který nabízí rozlišení pro širokoúhlý přenos.  Běžné rozlišení širokoúhlé obrazovky počítače je 1280 × 800 a 1440 × 900. (Jedná se o poměr 16:10, ale funguje také i s projektory a obrazovkami s poměrem 16:9.)  Standardní rozlišení televizí s vysokým rozlišením jsou 280 × 720 a 1920 × 1080.  Pomocí zkušebního vzorku v následujícím snímku ověřte nastavení prezentace.

8 Vzorec širokoúhlého textu (16:9) Test poměru (Měl by mít kruhový tvar) 16×9 4×3


Stáhnout ppt "ŠIROKOÚHLÁ PREZENTACE Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech."

Podobné prezentace


Reklamy Google