Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Michal Ondřej Terka Market. SPŠ Karviná Měříme dlouhodobě Jak využít naměřená data? Zateplená škola Rorýsi – léto A co v zimě? Jak jsme na toto téma.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Michal Ondřej Terka Market. SPŠ Karviná Měříme dlouhodobě Jak využít naměřená data? Zateplená škola Rorýsi – léto A co v zimě? Jak jsme na toto téma."— Transkript prezentace:

1 Michal Ondřej Terka Market

2 SPŠ Karviná

3

4 Měříme dlouhodobě Jak využít naměřená data? Zateplená škola Rorýsi – léto A co v zimě? Jak jsme na toto téma přišli Proč zrovna toto téma?

5 Pravidelné měření teplot vzduchu a půdy Porovnáním naměřených teplot zjistit jejich proměnlivost během roku Navrhnout ptáčkům místa k přežití mrazivých nocí Cíl naší práce A co je vlastně jejich cílem? Pššt! Buď tiše a dovíš se více.

6 Maximální teplotu Okamžitou teplotu Minimální teplotu Přízemní teplotu Teplotu půdy Povrchovou teplotu Co jsme měřili

7 Porovnání teplot vzduchu

8 Teplota půdy

9

10 Porovnání teploty půdy a vzduchu

11 10.1-5.2 2013 Dynamika změn teplot; vzduch/půda

12 Dynamika změn teplot půdy

13 Teplota vzduchu je ze všech teplot nejdynamičtější Teplota vzduchu ve dne je znatelně vyšší než v noci Teplota půdy se mění pomalu Teplota půdy během dne se téměř neliší Teplota půdy v hloubce 10 cm a níže neklesla pod bod mrazu Závěr porovnání teplot Kdo by to byl čekal...

14 Ti toho asi uvidí...

15 Někteří přezimující ptáci modřinka červenka vrabec babka

16 brhlíkzvonek vrabec kosice Ptáčci, které jsme viděli u krmítka

17 Sýkorky na krmítku

18

19

20

21 Na procházce Co tady v té zimě dělají?

22 Ptáčci, které jsme viděli na procházce bažant racek morčák

23 Shledali jsme, že nejlepším místem pro přežití mrazivé noci z hlediska teplot, je úkryt v půdě. Náš návrh pro přezimující ptáčky břehule říční Zdroj: www.naturfoto.cz, Alex Auer

24 Zjistili jsme, že ve skutečnosti ptáci přečkávají noci -v teplých vodách (vodní ptáci) -shluknutí v porostech keřů -v dutinách všeho druhu (dutiny stromů, domů, …) Teplota není jediným faktorem, podle kterého ptáčci vyhledávají noční úkryty. A kde se schovávají ptáčci? A je to!

25


Stáhnout ppt "Michal Ondřej Terka Market. SPŠ Karviná Měříme dlouhodobě Jak využít naměřená data? Zateplená škola Rorýsi – léto A co v zimě? Jak jsme na toto téma."

Podobné prezentace


Reklamy Google