Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org."— Transkript prezentace:

1 ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Autor : Zuzana Klumparová ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY VY_32_INOVACE_14

2 Hodně zdaru, právě začínáme !!!
Ahoj kluci a holky. Jmenuji se Amálka a dnes si povíme něco o rostlinách a jejich členění. Hodně zdaru, právě začínáme !!!

3 ROSTLINY: 2) léčivé, jedovaté a zákonem chráněné Některé části rostlin jsou léčivé, vyrábějí se z nich léky. Některé jsou naopak jedovaté. Takových květin se nedotýkejte! Některé rostliny jsou vzácné, proto jsou zákonem chráněné. Tyto rostliny se nesmí trhat!

4 LÉČIVÉ ROSTLINY divizna bez černý heřmánek šípková růže

5 JEDOVATÉ ROSTLINY pryskyřník náprstník vraní oko

6 ROSTLINY ZÁKONEM CHRÁNĚNÉ
koniklec leknín bledule

7 Zakroužkuj léčivé rostliny a zkus říci, která jejich část je léčivá.
rulík lípa leknín jitrocel šeřík černý bez Zakroužkuj léčivé rostliny a zkus říci, která jejich část je léčivá. durman vraní oko mateří-douška

8 Obr. šípková růže: [cit. 2011-08-15]
Obr. šípková růže: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. bez černý: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. divizna: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. heřmánek: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. pryskyřník: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. vraní oko: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. náprstník: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. leknín: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. koniklec: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: Obr. bledule: [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:

9 Číslo sady: 3 Číslo DUM v sadě: 14 Téma sady: Zkouším, bádám, vyrábím Název DUM: Rostliny
Autorka: Klumparová Zuzana Vytvořeno: srpen 2011 DUM slouží žákům k seznámení se se skupinou rostlinné říše a jejím členěním. Žáci rozdělují rostliny na léčivé, jedovaté a zákonem chráněné.

10 Popis prezentace: Kliknutím myší na obláček se objeví text (list č. 2, 3, 7) Kliknutím myší na obrázek se objeví název rostliny (list č. 4, 5, 6) K listu č. 7 je třeba použít interaktivní tabuli. Kliknutím myší na šipku v pravém dolním rohu se vrátíte zpět


Stáhnout ppt "ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM ROSTLINY ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org."

Podobné prezentace


Reklamy Google