Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Germicidní baktericidní lampy Dodavatel: Unimed Praha, s. r. o

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Germicidní baktericidní lampy Dodavatel: Unimed Praha, s. r. o"— Transkript prezentace:

1 Germicidní baktericidní lampy Dodavatel: Unimed Praha, s. r. o
Germicidní baktericidní lampy Dodavatel: Unimed Praha, s.r.o. Ve Stromkách 41, Vestec u Prahy Telefon: , Fax: on-line shop

2 Stručný popis  Germicidní lampy jsou používány pro velmi efektivní způsob sterilizace vzduchu, pevných povrchů a kapalin. Tyto lampy jsou zdrojem krátkovlnného ultrafialového (UV) záření o vlnové délce mezi 100 a 280 nm, které se nazývá UVC záření. Nejčastěji používanou vlnovou délkou v germicidních lampách je 253,7 nm. Záření této vlnové délky poškozuje párování bazí v deoxyribonukleových kyselinách (DNA) mikroorganismů, tím zamezuje jejich dalšímu rozmnožování a vede k jejich smrti. Uplatnění Germicidní lampy lze použít pro likvidaci bakterií, plísní a jejich spór, virů, kvasinek a podobných nežádoucích mikroorganismů a řas. Uplatnění germicidních lamp je velice široké a jejich využití je možné všude tam, kde je nezbytné zajištění sterilního prostředí. Germicidní lampy jsou proto vysoce hodnoceny ve zdravotnictví, farmaceutickém průmyslu, v potravinářství, vodohospodářství, veterinářství, chovatelství atp. Výhody Kromě vysoké efektivity sterilizace je výhodou germicidních lamp snadná ovladatelnost a téměř bezúdržbový provoz. Zatímco v případě chemické sterilizace může dojít k intoxikaci chemikáliemi, fyzikální sterilizace UVC zářením fyzikálně-chemické vlastnosti sterilizovaného prostředí nemění. To je nespornou výhodou např. při sterilizaci pitné vody, potravin, léků nebo půdy pro pěstování rostlin.

3 Germicidní lampy s nepřímým zářením
Germicidní lampy s nepřímým zářením se používají pouze pro sterilizaci vzduchu. Ke sterilizaci dochází v uzavřeném systému zářiče, proto nemůže dojít k ohrožení osob (a jiných vyšších živočichů) v okolí. Tyto lampy se dodávají v provedení nástěnné, stropní a pojízdné. Můžete vybírat lampu s počítadlem provozních hodin nebo bez počítadla.

4 Germicidní lampy s přímým zářením
Germicidní lampy s přímým zářením se používají pro sterilizaci pevných povrchů (kapalin) i vzduchu. Zářič je umístěn tak, aby paprsky dopadaly na povrchy předmětů a zároveň sterilizovaly i vzduch, kterým prochází. Ve sterilizovaném prostoru nesmí být přítomny žádné osoby, zvířata ani rostliny. I tyto lampy se dodávají v provedení nástěnné, stropní a pojízdné. Můžete vybírat lampu s počítadlem provozních hodin nebo bez počítadla.

5 Germicidní lampy s kombinovaným zářením
Tyto lampy využívají vlastnosti a výhody obou typů lamp a představují svojí konstrukcí maximální využití UV-C záření v praxi. Za přítomnosti lidí nebo živočichů lze použít část lampy s nepřímým zářením a v momentě, kdy nejsou přítomni lidé či živočichové lze bez jakýchkoliv obav využít přednosti lamp s přímým zářením. I tyto lampy se dodávají v provedení nástěnné, stropní a pojízdné. Můžete vybírat lampu s počítadlem provozních hodin nebo bez počítadla.

6 Další informace pro uživatele germicidních lamp
Volba počtu germicidních svítidel v místnosti a stanovení doby záření: Metoda volby počtu svítidel, spočívající v zohlednění vyskytujících se bakterií, plísní a dalších mikroorganismů v místnosti je nejen složitá, ale i nepraktická s ohledem k proměnnosti těchto parametrů a i s ohledem na specifická prostředí jednotlivých místností jako je například přirozené proudění vzduchu v místnosti, její tvar, teplota, vlhkost apod. Z praktického hlediska můžeme ale přijmout, že dosáhneme dostačujícího stupně mikrobiologické čistoty při použití: - germicidního svítidla 1x15W pro plochu do 6 m2 - germicidního svítidla 2x15W pro plochu do 10 m2 - germicidního svítidla 30W pro plochu do 12 m2 - germicidního svítidla 2x30W pro plochu do 18 m2 Toto platí pro místnosti s výškou 2,5-3 m v pokojových podmínkách. V závislosti na určení místnosti ( sál pro nemocné, lékařská ambulance, ošetřovací ambulance, operační sál) zapínáme svítidla na 2 až 8 hodin.

7 Konkrétní oblasti využití germicidních lamp v praxi
Zdravotnictví – desinfekce operačních sálů, JIP, infekčních oddělení, transfúzních stanic, lékáren, kojeneckých prostor, ambulancí, zubních ordinací, čekáren, domovů důchodců, stacionářů, pokojů nemocných, tuberkulózních poraden, laboratoří, patologických pracovišť atd. Věda a výzkum – laboratoře, sklady apod. Veterinářství a chovatelství – podobně jako ve zdravotnictví, chovy zvířat apod. Potravinářství – balení a zpracování masa, masných výrobků, výroba a balení mléčných výrobků, sterilizace technologických linek, výroba zmrzliny, ničení plísní, snižování klíčivosti brambor, sklady potravin atd. Zmrazování jídel lze nahradit v mnoha případech i ozářením, neboť dojde k úplnému zničení škodlivých bakterií.

8 Další využití germicidních lamp v praxi
Restaurace – desinfekce kuchyní a místností pro zpracování potravin, výdejny jídel, sklady apod. Farmaceutický průmysl – výrobní provozy, technologické linky atd. Volný čas - fitness centra, solné jeskyně, masážní salóny, společné šatny na sportovištích a podobně. Pohřebnictví – místnosti pro zemřelé a podobně Domácnosti – boj proti alergijím a plísním

9 Bezpečnost při využívání germicidních lamp
Při využívání germicidních lamp s přímým zářením je potřeba si uvědomit, že UV-C záření může při nedodržení určitých pravidel jako je přímý kontakt očí a pokožky se zářící germicidní lampou poškodit zdraví. Může dojít k silnému zánětu spojivek a zarudnutí pokožky. Jako ochrana slouží skleněné brýle s čistým sklem a gumové rukavice. Dětí by neměli do styku s UV-C zářením přijít vůbec. Germicidní lampy s přímým zářením se z důvodu bezpečnosti používají v době nepřítomnosti lidí a živočichů. Místnosti s těmito lampami je nutné označit varovnou tabulkou Germicidní lampa a jejich zapínání je nutné provádět samostatným vypínačem. Z důvodu absolutní bezpečnosti byly vyvinuty germicidní lampy s nepřímým zářením, které naprosto eliminují případná zdravotní rizika.

10 Obchodní a servisní informace
Podrobné technické a cenové informace ke konkrétní germicidní lampě najdete na Pokud potřebujete technickou konzultaci pro vyjasnění typu lampy pro Vaše účely, volejte HOT-LINE nebo svůj požadavek zašlete na Pro objednání můžete využít on-line shop na nebo naše kontakty uvedené na úvodní stránce. Ke každé objednané lampě obdržíte návod k obsluze a montáži. Pro Vaši potřebu lze objednat i varovnou tabulku Germicidní lampa, spínací hodiny nebo náhradní UV-C trubice. Všechny lampy jsou dodávány kompletně osazené UV-C trubicemi s životností provozních hodin. Servis je zajišťován našimi vyškolenými pracovníky po celém území České republiky.


Stáhnout ppt "Germicidní baktericidní lampy Dodavatel: Unimed Praha, s. r. o"

Podobné prezentace


Reklamy Google