Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i."— Transkript prezentace:

1 PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i.

2 Víme, že … Úrazy jsou největším problémem dětského věku. Bývají příčinou až 40 % úmrtí dětí do 14 let. Nejvyšší podíl: doprava, dále sport, domácnost, škola. Existuje vysoká pravděpodobnost zranění zaměstnanců do 24 let (= mladí zaměstnanci), která je min. o 50 % vyšší než u starších zaměstnanců. Je vyšší pravděpodobnost, že mladí zaměstnanci budou postiženi nemocí z povolání. Mládež má tendenci a ráda se chová rizikově.

3 Naproti prevenci úrazů aneb Co se v mládí naučíš Návaznost výchovy k prevenci rizik a bezpečnému chování v dětství a mládí na prevenci rizik souvisejících s prací. Výchova od dětství: utváření povědomí a správných návyků spojených s bezpečností, vštěpování pravidel bezpečnosti a správného chování. Svět práce – co se v mládí naučíš Na rizika od dětství přes dospívání po dospělost

4 Bezpečnost a ochrana zdraví lidí při práci je odpovědností nás všech Výchova ke zdraví Podpora procesu výchovy k bezpečnému a zdraví neohrožujícímu chování. Prevence úrazů Prevence rizik Základy pro zdravý a plnohodnotný život.

5 VÝTVARNÉ A JINÉ SOUTĚŽE PRO MLADÉ LIDI Rok 2001 PRÁCE KVAPNÁ – MÁLO PLATNÁ! - výtvarná soutěž s tematikou BOZP pro žáky pražských základních uměleckých škol (5 – 16 let) Rok 2004 SPOLEČNĚ - BEZPEČNĚ! - výtvarná a literární soutěž na téma „Bezpečnost práce ve stavebnictví“ a „Hluk – nepřítel č. 1“, pro studenty středních uměleckoprůmyslových škol a vybraných středních průmyslových škol Rok 2006 Nakresli svůj plakát – výtvarná soutěž (do 15 let) Národní fotografická soutěž – fotografická soutěž (do 19 let) Mladý evropský filmař roku 2006 – filmová soutěž (do 19 let) Rok 2008 Hitparáda sloganů - Vytvoř skvělý slogan na téma bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pošli SMS a vyhraj super cenu! (6 – 20 let) Rok 2009 DEJ NA SEBE POZOR, MAMI, DEJ NA SEBE POZOR, TATI! – výtvarná soutěž (6 – 10, 11 – 16 let) Rok 2011 BEZPEČNOST – ÚDRŽBA – ELEKTŘÍNA – výtvarná soutěž (6 – 10, 11 – 16 let) Rok 2013 BEZPEČNOST V PRÁCI – DEJ ZDRAVÍ ŠANCI! – výtvarná soutěž pro žáky základních škol a nižších stupňů víceletých gymnázií (6 – 16 let)

6

7 NA VÝCHOVU KE ZDRAVÍ SE ŠŤETCEM A KŘÍDOU http://skoly.vubp.cz


Stáhnout ppt "PODPORA VÝCHOVY ŽÁKŮ K OCHRANĚ PŘED RIZIKY A K BEZPEČNÉMU CHOVÁNÍ Výzkumný ústav bezpečnosti práce, v.v.i."

Podobné prezentace


Reklamy Google