Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Armáda České republiky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Armáda České republiky"— Transkript prezentace:

1 Armáda České republiky
určených všem zájemcům  o uplatnění v profesionální armádě. Vojenskou kariéru můžete zahájit už studiem na vojenské škole, a to jak střední, tak vysoké. Nejvíce zájemců však volí cestu přímou.

2 Ředitelství personální podpory
je v přímé podřízenosti náčelníka Generálního štábu AČR. Je řídícím, odborným, metodickým a výkonným orgánem k realizaci úkolů zejména v oblastech plánování potřeb a výstavby lidských zdrojů, náborů a doplňování personálem, systemizace služebních a pracovních míst, prosazování kariérního řádu, hodnocení profesních kvalit vojáků, vzdělávání, exploatace velitelské části ISSP a personální evidence, podpory kvality života, personální podpory ozbrojených sil ČR v operacích na území ČR i mimo ně atd.

3 Odbor náboru Ředitelství personální podpory
je odborným a metodickým orgánem ředitele pro oblast doplňování ozbrojených sil ČR novým personálem. Odpovídá za výběr kvalitního personálu v souladu s požadavky systemizace služebních míst a jeho rozmístění podle potřeb doplňování útvarů ozbrojených sil ČR. V případě, že máte zájem o vojenskou kariéru, povedou vaše kroky na oddělení náboru na krajském vojenském velitelství podle Vašeho trvalého bydliště (v každém krajském městě).

4 Oddělení pro výběr personálů
Pro zkvalitnění výběru personálu AČR jsou v Olomouci a v Praze zřízena specializovaná oddělení, která vybírají vojáky zejména na systematizovaná místa v rotmistrovském hodnostním sboru. Oddělení pro výběr personálu tak svou prací navazují na činnost profesních poradců krajských vojenských velitelství. V rámci výběru je u uchazečů komplexně posuzována  zdravotní, psychická, fyzická a motivační způsobilost pro povolání do služebního poměru.

5 Vyšetření o zdravotní způsobilosti ve vojenské nemocnici
Uchazeč tak absolvuje: Vyšetření o zdravotní způsobilosti ve vojenské nemocnici Vyšetření fyzické zdatnosti Psychologická vyšetření a pohovor motivační a personální pohovor. Těm, kteří splní všechny podmínky a úspěšně absolvují výběr, je nabídnuto odpovídající volné místo v ozbrojených silách ČR. Jak se k nám dostanete? OdVP Praha Konečná stanice metra A Dejvická, přestup na tramvaj č. 2, zastávka Vojenská nemocnice. Nebo stanice metra A Hradčanská, přestup na tramvaj č. 1 nebo 18, zastávka Vojenská nemocnice. OdVP Olomouc Z Hlavního nádraží ČD autobusem č. 11, 13, 14, 15, 21, 41, 700, 701, 764 a 770 do zastávky Na Špici nebo tramvají č. 4 do zastávky Žižkovo náměstí, dále pěšky. Z autobusového nádraží autobusem č. 14, 15, 700, 701, 764 a 770 do zastávky Na Špici, pak tramvají č. 4 do zastávky Žižkovo náměstí, dále pěšky.

6 Voják profesionál Vojákem z povolání je občan, který jako své zaměstnání vykonává vojenskou činnou službu.Služební poměr vojáka se přitom od klasického zaměstnaneckého poměru v mnoha ohledech liší, a proto by měl každý, kdo uvažuje o vojenské kariéře, dobře zvážit všechna pro a proti. V této části webu jsou popsána hlavní specifika služby v české armádě.    Morální kodex vojáka   Podmínky pro povolání do služebního poměru   Průběh služby vojáka    Diferencované požadavky na výšku a hmotnost vojáků

7

8 Krajská vojenská velitelství
Prostřednictvím krajských vojenských velitelství oslovuje armáda všechny, kteří uvažují o profesionálním uplatnění v ozbrojených silách ČR, popř. o studiu na vojenských školách či službě v "aktivní záloze". Školení pracovníci krajských vojenských velitelství Vám ochotně sdělí: - kdo se může stát vojákem z povolání, - jaké obory nabízejí vojenské střední a vysoké školy, - jak postupovat při podávání žádosti o povolání do služebního poměru, - jaké dokumenty je nutno předložit a jak je vyplnit, - jak probíhá povolávací řízení, - jaká je délka služebního poměru, - jaké vás čekají finanční podmínky, - jaké budete mít sociální a jiné výhody, - jaká základní práva a povinnosti mají vojáci z povolání, - aktuální informace o armádě, a spoustu dalších užitečných informací. Krajská vojenská velitelství mají ale i jiné úkoly, jsou například v kontaktu s obecními a školskými úřady, se školami a organizacemi dětí a mládeže, kterým spolu s vojenskými útvary zábavnou formou představují vojenské povolání a poskytují informace o podmínkách studia na vojenských školách. Ve spolupráci s úřady práce se také podílejí na programech organizovaných ke snížení nezaměstnanosti. V neposlední řadě je jejich úkolem prezentovat armádu jako celek a její aktivity v daném regionu. Ve snaze vyjít vstříc všem, pro které není krajské město snadno dosažitelné, poskytují poradci informace a veškerou pomoc také na úřadech práce.

9 Kontakt na krajská vojenská velitelství
Telefonické kontakty na oddělení Náboru KVV Telefonní kontakty   Hlavní město Praha Krajské vojenské velitelství Hlavní město Praha - Křižíkova 12, Praha 8 - Karlín (tel )  Středočeský kraj Krajské vojenské velitelství Praha - Středočeský kraj, Branické náměstí 2, Praha 4 - Braník (tel a )    Jihočeský kraj České Budějovice, Žižkova 37, Tel.:    Jihomoravský kraj Brno, Štefánikova 53a, Tel.:   Moravsko-slezský kraj Nádražní 119, , Ostrava, Tel.:     Plzeňský kraj Plzeň, Štefánikovo nám.1, Tel.:     Ústecký kraj Ústí nad Labem, Štefánikova 231/2, Tel.: , , fax  

10 Kraj Vysočina Jihlava, Vrchlického 14, 586 01 Tel. 973 454 460   
Olomoucký kraj Olomouc, Třída 1. máje 1, Tel.:     Královehradecký kraj Hradec Králové, Velké náměstí 33, Tel.:     Liberecký kraj Liberec, Na Zápraží 4, Tel.:   Pardubický kraj Pardubice,Hůrka 1100, Tel.:     Zlínský kraj Zlín, Štefánikova 167, Tel.:   Karlovarský kraj Karlovy Vary, Počernická 553/2, Tel.:  

11 Aktivní záloha AČR Vojenské školství
Vojenské školství

12 Základní výcvik AČR

13 Čerpáno z: A


Stáhnout ppt "Armáda České republiky"

Podobné prezentace


Reklamy Google