Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

R.F.I.D. RFID = RadioFrequency IDentification

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "R.F.I.D. RFID = RadioFrequency IDentification"— Transkript prezentace:

1 R.F.I.D. RFID = RadioFrequency IDentification
identifikace na rádiové frekvenci (bezdrátová identifikace) RFID navazuje na identifikaci používající čárové kódy 1D čárový kód 2D (matrix) kód

2 RFID identifikace je rychlá, snadná a spolehlivá.
Základem RFID je plně automatický přenos a ukládání dat s využitím elektromagnetických vln na radiových frekvencích. RFID identifikace je rychlá, snadná a spolehlivá. Základní vybavení: RFID čip (tag) opatřený spirálovou anténou RFID čtečka software, který informaci z čipu využívá Dosah identifikace je podle použité čtečky a čipu běžně v rozsahu od několika milimetrů do několika metrů.

3

4 RFID využívá frekvence:
125 kHz 134 kHz 13,56 MHz 869 MHz, 915 MHz a další.... nemají vlastní zdroj energie čip se pro přenos krátkodobě nabíjí z cívky čtečky pasivní typy RFID čipů mají vlastní zdroj energie - čip vysílá sám jsou větší, dražší, méně časté aktivní

5 Provedení RFID tagů: karta - ISIC, platební karty, bezpečnostní a vstupní karty, etiketa - může být na zadní straně čárového kódu, ampulka - pro implantace (např. identifikace psů)

6 Podle standardu pasivní RFID čip obsahuje unikátní 96bitový kód, tzv
Podle standardu pasivní RFID čip obsahuje unikátní 96bitový kód, tzv. EPC, který nabízí 296, tedy cca 8·1028 kombinací. V současnosti se využívá i 64bitový EPC: nabízí 2·1019 kombinací je levnější Do budoucna se počítá i s možností 128bitového kódu. Využití RFID: identifikace, sledování a monitorování pohybu: skladového materiálu, polotovarů ve výrobě, zboží a logistických jednotek vůbec, zvířat i osob zabezpečovací technika uvažuje se např. o náhradě platebních karet a klíčů RFID implantáty apod.

7 Vznikají i skupiny „odboje“ proti RFID, hrozící tzv. čipovou totalitou.

8


Stáhnout ppt "R.F.I.D. RFID = RadioFrequency IDentification"

Podobné prezentace


Reklamy Google