Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rušení radiokomunikačních zařízení. Mnozí z nás si jistě již nedovedou život bez mobilního telefonu ani představit, a přitom všichni víme, že svým telefonováním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rušení radiokomunikačních zařízení. Mnozí z nás si jistě již nedovedou život bez mobilního telefonu ani představit, a přitom všichni víme, že svým telefonováním."— Transkript prezentace:

1 Rušení radiokomunikačních zařízení

2 Mnozí z nás si jistě již nedovedou život bez mobilního telefonu ani představit, a přitom všichni víme, že svým telefonováním můžeme rušit své okolí.

3 Ale co ve chvíli, kdy zazvoní ten náš?

4 Mnozí z nás si jistě již nedovedou život bez mobilního telefonu ani představit, a přitom všichni víme, že svým telefonováním můžeme rušit své okolí. Ale co ve chvíli, kdy zazvoní ten náš? Rychle zapomeneme a jednoduše telefonujeme, ať se to okolí líbí nebo ne.

5 Znáte to sami, zvoní všude: v divadle v kině v restauraci ve škole na ulici v autě

6 Že se tedy jedná o určitý zlozvyk je nasnadě, ale jak se s tím vypořádat?

7 domluvou

8 Že se tedy jedná o určitý zlozvyk je nasnadě, ale jak se s tím vypořádat? domluvou naučit všechny lidi ohleduplnosti

9 Že se tedy jedná o určitý zlozvyk je nasnadě, ale jak se s tím vypořádat? domluvou naučit všechny lidi ohleduplnosti zamezit telefonování na nevhodných místech pomocí vhodného technického zařízení - rušičky

10 Rušení lze rozdělit podle jeho vzniku:

11 Záměrné (rušičkou, vyhláškou - zákonem)

12 nezáměrné (interference, elektromagnetická nekompatibilita)

13 ostatní - nezpůsobené člověkem (kosmické záření, atmosférické výboje)

14 Jaká zařízení lze rušit? ?

15 vše, co využívá elektromagnetických vln = jakékoli vysílačky, komunikační zařízení (GSM,NMT), jednosměrné vysílání (TV, rádio)

16 elektroniku a signály v kabelovém vedení

17 Co to rušička vlastně je a jak funguje? ?

18 Je to obyčejný vysílač vysílá na takových frekvencích (pásmu), na kterých komunikují rušená zařízení. GSM 900 MHz DCS 1800 MHz DCS 1900 MHz NMT 450 MHz UMTS 2 GHz

19 Je to obyčejný vysílač obvykle vysílá v celém pásmu najednou, čímž je výroba rušičky jednodušší levnější

20 Uvnitř najdeme pouze několik součástek kromě desky plošných spojů jsou to: rezonanční obvody (cívky, kondenzátory) napájecí obvody (dělič napětí, trafo) ovládací prvky (vypínač, přepínače) ladící prvky (nastavitelné součástky) indikační prvky (LED, buzér)

21 Uvnitř najdeme pouze několik součástek horní stranadolní strana

22 Kde všude lze rušičky použít a jaký je jejich účinek a účinnost?

23 použití je limitováno: legislativou každého státu možnostmi napájení maximálním výkonem reliéfem terénu (uspořádáním prostředí)

24 Kde všude lze rušičky použít a jaký je jejich účinek a účinnost? účinek na komunikační zařízení: do přijímače se dostává pouze neurčitý signál - šum (z pohledu uživatele ztráta signálu ) neschopnost komunikačního prostředku přijímat dostatečně kvalitní signál  rozpad spojení

25 Kde všude lze rušičky použít a jaký je jejich účinek a účinnost? účinnost rušiček je závislá na: uspořádání okolí vysílaném výkonu citlivosti rušeného zařízení použité frekvenci kvalitě zpracování

26 Použití rušiček je mnohostranné, ale je třeba počítat i s nevýhodami: nelze volat ani nouzovou linku 112 nemožnost uskutečnění jakkoli důležitého hovoru poskytovatel nedokáže zajistit dokonalou dostupnost svých služeb nebezpečí zneužití bezpečnost provozu

27 A TO JE KONEC


Stáhnout ppt "Rušení radiokomunikačních zařízení. Mnozí z nás si jistě již nedovedou život bez mobilního telefonu ani představit, a přitom všichni víme, že svým telefonováním."

Podobné prezentace


Reklamy Google