Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů."— Transkript prezentace:

1 Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů

2 2 Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů Úvod Vzhledevé díly v interieru automobilů jsou mnohdy řešeny jako plastové díly se zastříknutou textilií či PVC dekorem. Dodatečně je zapotřebí do těchto dílů vytvořit otvory či odstranit přebytečnou textilii. Toto se provádí několika technologiemi (např. mechanické děrování, laserování, waterjet či frézování). Jednou z hlavních podmínek, která musí být splněna pro dodržení tvaru a kvality děrovaného kruhového otvoru je správná volba děrovacího nástroje (technologie) a technologických parametrů.

3 3 Předpokládaný postup řešení 1. základní rozdělení technologie děrování, stříhání 2.rozbor jednotlivých tkanin ( jejich mechanické vlastnosti, chování při namáhání, charakteristika jednotlivých typů - tkanina, netkaná textilie atd.) 3.návrh geometrie střižníku a střižnice - kruhové děrování (Geometrii nástroje bude nutné vyvinout s využitím obecných charakteristik teorie děrování a experimentálně funkci nástroje ověřit.) 4.tvorba výrobního výkresu střižnice a střižníku 5.praktické odzkoušení nástroje - analýza vad děrovaného otvoru (textilie), volné děrování vs. zastříknutá textilie 6.optimalizace děrovacího nástroje + tech. parametrů, následné praktické odzkoušení 7.Vyhodnocení praktického odzkoušení, analýza chování a možnosti děrování jednotlivých textilií Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů

4 4 Předpokládané ověření formou praktického odzkoušení nástroje 1.přehled jednotlivých prostřižených textilií – vzhledové vady v závislosti na technologických parametrech. 2.stanovení podmínek pro použití navrženého děrovacího nástroje Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů

5 5


Stáhnout ppt "Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů."

Podobné prezentace


Reklamy Google