Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF"— Transkript prezentace:

1 Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_25_ZEMĚ Téma: Světadíly Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen pro 9. třídu, slouží k orientaci v textu, k chápání přečteného, k zapamatování sdělených informací.

2 SVĚTADÍLY

3 POZORNĚ SI PŘEČTI NÁSLEDUJÍCÍ TEXT
Země je rozdělena na PEVNINU A OCEÁNY. PEVNINA je část POVRCHU, která vystupuje nad vodní hladinu. PEVNINA není SOUVISLÁ , ani VZÁJEMNĚ PROPOJENÁ Velkým částem říkáme SVĚTADÍLY nebo KONTINENTY ASIE největší a nejlidnatější světadíl AMERIKA druhý největší světadíl,jsou na něm zastoupena všechna podnebná pásma AFRIKA nejchudší světadíl,velkou část tvoří pouště a savany EVROPA druhý nejmenší , ale také druhý nejhustěji zalidněný AUSTRÁLIE nejmenší a málo obydlený světadíl ANTARKTIDA pokrytý silnou vrstvou ledu a sněhu,není trvale obydlený

4 SVĚTADÍLY ASIE AMERIKA AFRIKA AUSTRÁLIE ANTARKTIDA EVROPA

5 DOKONČI VĚTY pevninu a oceány. povrchu kontinenty.
Země je rozdělena na ……… Pevnina je část ,která vystupuje nad vodní hladinu. Velkým částem říkáme světadíly nebo pevninu a oceány. povrchu kontinenty.

6 Který světadíl je označen číslem 3
Který světadíl je označen zeleně EVROPA 1 AMERIKA 3 AFRIKA

7 POUŽITÉ ZDROJE Snímek 2.:
[cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: Snímek 4.: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: [cit ] Dostupné pod licencí Creative Commons na www: Snímek 6.:


Stáhnout ppt "Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF"

Podobné prezentace


Reklamy Google