Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr. Zuzana Lindovská Jazyk: český Očekávaný výstup: V písemném projevu zvládá pravopis lexikální, slovotvorný, morfologický i syntaktický ve větě jednoduché i souvětí. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Psaní i,í/y, ý – pravopisná cvičení

3 Doplňte správně i, í/y, ý: Svítil dálkovými světl…. Šli k zubař… s děravými zub…. V pohádkách jsou princezn… i staré ježibab…. Na postel… ležely kočk…. Sov… houkaly. Záhon… byly posety bílými motýl…. Sportovc… musí mít pevnou vůl…. V Tatrách se objevili draví rys…. V Beskydech řádí hladoví vlc…. Jeli jsme do Ostrav… z Opav…. V Břeclav… je hraniční přechod. V Čáslav… mají pěkný kostel. i y y y y y y y y y i i ii i i i y


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.11 Anotace: Prezentace je zaměřena na procvičení pravopisu v koncovkách podstatných jmen. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura."

Podobné prezentace


Reklamy Google