Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zpravodaj osmého vodního oddílu Junáka ýpravy na měsíc: Důležité : Oddílový web: osmicka.skaut.org Datum:Název:čas:Místo srazu:Věci s sebou:Poznámky: 11.3.Posádková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zpravodaj osmého vodního oddílu Junáka ýpravy na měsíc: Důležité : Oddílový web: osmicka.skaut.org Datum:Název:čas:Místo srazu:Věci s sebou:Poznámky: 11.3.Posádková."— Transkript prezentace:

1 Zpravodaj osmého vodního oddílu Junáka ýpravy na měsíc: Důležité : Oddílový web: osmicka.skaut.org Datum:Název:čas:Místo srazu:Věci s sebou:Poznámky: 11.3.Posádková olympiáda8:00U Koruny - Hradčanská Teplé oblečení do přírody, A,B 100 Kč 25.3.Modrá Stuha7:00Sraz u Skokana Věci na vodu50,-Kč !!! Oddílová schůzka na měsíc Duben bude 28.3.2006!!! Záběr vpřed se slalomovým ulomením Při jízdě na kanoi musí zadák provádět korekci směru. Jedním ze způsobů korekce je slalomové ulomení na konci záběru. Zadák provádí záběr vpřed. Po dosažení úrovně boků začíná přetáčet list ve vodě tak, že přikládá jeho záběrovou plochu k lodi. Spodní ruka dotahuje list za tělo, horní ruka stlačuje žerď dopředu a dolů. Příčná osa pádla je kolmá na hladinu a podélná rovnoběžná s osou kanoe. Žerď směřuje šikmo vzad. List v této poloze pádla vytváří kormidlo lodi. Spodní ruka přitlačí žerď k boku lodi. V případě, že se loď stáčí na opačnou stranu, než pádluje zadák (říkáme, že se stáčí zadákovi z ruky), horní ruka zatažením (zapáčením) hlavice dovnitř lodi stáčí loď do opačného směru. Záběr vpřed s přitažením zádě Má-li kanoe tendenci se stáčet na stranu zadáka (do ruky), horní ruka naopak tlačí hlavici ven z lodi. Pro větší účinnost se záběr vede více od boku lodi a na jeho konci se provádí klasické přitažení zádě (viz níže).

2 K apitánský můstek: Ahoj Bráškové! Měsíc Únor je za námi. Nejkratší měsíc roku byl bohužel zkrácen i jarními prázdninami. Jediná výprava které byla si myslím že se celkem vyvedla. Většina z nás si vyzkoušela jaké to je sedět v kokpitu mnoha tunového stroje a čelit všemožným pokusům o zničení. Některým se to povedlo na jedničku, ale někteří byly méně úspěšní. Rád bych vás také seznámil s plánem admirality na tábor. Jak jistě víte v některých budoárech se již šeptá že se pojede na stálý stanový tábor. Tuto zprávu vám mohu potvrdit. Je to z toho důvodu, že doufáme, že bude vyšší účast. Také bychom vás chtěli naučit práci s pilou, sekyrou, dlátem… Myslím, že většina těchto nástrojů kolem vás jen prošla, a to je velká škoda. Tábor bude o výsky Zbyslav, a ta je vzdálená od města Klatovy necelých deset kilometrů. V místě se nachází asi tři rybníky kde je možné provést očistu nejen těla ale i mysli. V celém okolí je nádherná příroda a to jak lesy ale i louky. Myslím, že ke konečnému převratu na planetě Merikan se toto místo náramně hodí. Součástí tábora bude i puťák, takže o svou dávku vody nepřijdete Puťák proběhne na řece Otavě, takže lonští účastníci budou mít nepatrnou výhodu co se týče znalosti řeky. Ale nezapomínejte, že dvakráte nevstoupíte do téže řeky. Váš Admirál Kódovaná depeše velení: zprava veleni z lodi fv. gratulujeme k upevneni pozice na mericantu. mate plnou moc operovat v sektoru zbyslav v obdobi cervence. cil mise.za pouziti mapy naplanujte pruzkum klicovych pozic v této oblasti postup mise.za pomoci map ulozenych ve skrini v klubovne naplanujte v posadkach trasu dvoudenniho pruzkumu kolem obce zbyslav na klatovsku.na oddilovce tuto trasu obhajite a popisete v 15 minutovem predstaveni.vice vam sdeli skokan po sdeleni hesla. kukacka snese vejce v cervenci


Stáhnout ppt "Zpravodaj osmého vodního oddílu Junáka ýpravy na měsíc: Důležité : Oddílový web: osmicka.skaut.org Datum:Název:čas:Místo srazu:Věci s sebou:Poznámky: 11.3.Posádková."

Podobné prezentace


Reklamy Google