Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam. -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam. -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami."— Transkript prezentace:

1 PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam

2 -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami E27 Základní kód

3 Kódy ECO-DESIGN – krycí sklo CG Součást některých typů svítidel je sklo, u ostatních lze volitelně použít takzvané krycí sklo Krycí sklo - pouze u svítidel osazených chladným zdrojem! !!!Nelze jím zakrýt svítidlo s žárovkou, halogenovou žárovkou nebo metalhalogenidovou výbojkou!!!

4 Kódy ECO-DESIGN – krycí sklo CG objednací kód se skládá z označení korpusu a těchto dvou písmen, tedy například „ CG pro H 113 “ Krycí sklo - označení CG

5 Kódy ECO-DESIGN – E po zapnutí nebliká, naskočí okamžitě. Pracuje na vyšší frekvenci. Svítidlo s elektronickým předřadníkem navíc „nevrčí“ a má nižší vlastní spotřebu než induktivní předřadník. Kód E označuje elektronický předřadník

6 Kódy ECO-DESIGN – DIM DIM - označuje stmívatelný elektronický předřadník. Kromě výhod společných s elektronickým předřadníkem umožňuje plynulou regulaci intenzity osvětlení pomocí různých ovládacích prvků. analogové Digitální standardně používán digitální stmívatelný předřadník, v římsách digitální a analogový. Stmívatelný předřadník DIM vyžaduje jiný napájecí vodič

7 napájecí vodič pro DIM Digitální předřadníky ECO nebo EXCEL je nutno napojit na 5C x 1,5mm CYKY (nebo 3C x 1,5mm CYKY + Moeller Analogové předřadníky je nutno napojit na 5Cx1,5mm CYKY Při řízení osvětlení (např. RGB) je třeba použít řídící kabel JYTY nebo SYKFY (Ø dle potřeby)

8 DIM ECO stmívatelný předřadník, regulující intenzitu světla od 1% do 100%. vybaven pamětí - po výpadku elektrického proudu a obnovení dodávky automaticky nastaví světelný výkon jako před výpadkem (vhodné pro soukromé domy a byty, odjíždí-li majitel na delší dobu mimo domov).

9 DIM EXCEL stmívatelný, programově adresovatelný předřadník, regulující intenzitu světla od 1% do 100%. vybaven pamětí, po výpadku elektrického proudu a obnovení dodávky automaticky nastaví světelný výkon jako před výpadkem

10 označuje výzbroj pro nouzové nebo současně konvenční osvětlení. Součástí svítidla je nouzová výzbroj / inverter / s akumulátorem, který je trvale pod napětím. Při výpadku elektrické energie se světelný zdroj rozsvítí z akumulátoru na cca 25% svého světelného výkonu a svítí minimálně 1 hodinu. Při obnovení dodávky proudu se svítidlo opět automaticky přepne na napájení ze sítě a akumulátor se okamžitě dobíjí. EE

11 DIM digitálně řízený-switch dim Pomocí běžného tlačítka – např.kolébkového. Rychlým dotykem tlačítka svítidlo zapneme nebo vypneme. Regulace probíhá přidržením tlačítka v poloze „zapnuto“. Po dosažení žádané intenzity tlačítko uvolníme. Stejným postupem intenzitu snižujeme. Tento způsob stmívání lze použít pro digitální předřadníky typu ECO, EXCEL. Přitom je použit vodič CYKY 5 x 1,5 s tím, že napájecí fáze jde přímo do předřadníku, řídící fáze / může být stejná / je přerušovaná tlačítkem. Je přivedena na příslušnou svorku stmívatelného předřadníku. Digitální předřadníky ECO, EXCEL je možné použít i v systému DALI.

12 DIM digitálně řízený – DIGIDIM DALI Pomocí ovládacího panelu. Uvedený panel je pro nastavení čtyř světelných scén, jejich stmívání, ukládání změn do paměti a pro zapnutí a vypnutí scén. V tomto systému jsou jednotlivé ovládací panely propojeny vodičem např. JYTY 2 x 1 nebo SYKFY 2 x 2 x 0,5. Svítidla s digitálním nebo analogovým předřadníkem v tomto systému jsou napájena vodičem CYKY 3 x 1,5 a vodičem řídícím JYTY 2 x 1.

13 DIM dálkové ovládání Pomocí dálkového ovladače IR a IR senzoru můžeme provádět stmívání analogových nebo digitálních předřadníků, aniž bychom museli k ovládacímu panelu nebo tlačítku.


Stáhnout ppt "PRÁCE S KATALOGEM Kódy a jejich význam. -typ korpusu s typem elektrické výzbroje Příklad: 1201 – svítidlo H 152 osazené dvěma 15W úspornými zářivkami."

Podobné prezentace


Reklamy Google