Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto …………………….

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto ……………………."— Transkript prezentace:

1

2 Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto ……………………. 14 5.Využití učební pomůcky ………………………………… 15 6.Závěr ………………………………………………………… 16

3 Úvod:  C íl projektu  Motivace studentů  Spolupráce studentů  S imul ace regulačních obvodů

4 Koncepce:  S olární panel  Co udrží teplo?  Pomocí čeho je odvedeno teplo?  Kdy začne čerpadlo pracovat?  Jak spotřebovat přebytečnou energii?  Co nám pomůže při výpadku elektrické energie?  Všechny snímače vyhodnocujeme pomocí A/D převodníku.  Využíváme k tomu verifikační k i t firmy ASIX s integrovaným obvodem PIC 16F877.  Obvod má k dispozici osm analogových vstupů a dostatečnou kapacitu paměti pro záznam údajů, které potřebujeme k vyhodnocení měření.

5 Konstrukce:  Použitý materiál  Pro utěsnění jsme použili barvu na opravy smaltu  Čerpadlo původně sloužilo pro o d střikovač e skel  Obrázek modelu zapojení

6 Model zapojení

7 Získávání energie :  Energii pro provoz čerpadla a elektroniky získáváme ze solárních článků a ukládáme do akumulátoru a palivového vodíkového článku. Výhoda kufříku:  Celé zařízení je uzavřeno v kufříku tak, aby bylo přenosné a využitelné ve výuce předmětů Mechanika a Stavba a provoz strojů.

8 Využití učební pomůcky:  K čemu bude sloužit naše pomůcka?  Co umožňuje halogenový reflektor?  Význam pro ekologii

9 Co ukazuje model z pohledu elektroniky? • Práci snímačů teploty a světla • Přeměnu světelné energie v elektrickou • Použití mikrořadiče pro řízení Co ukazuje model z pohledu mechaniky? • Možnost pozorovat funkci čerpadla • Možnost pozorovat termomechaniku(přenos tepla mezi materiály a látkami)

10 Závěr:  Využití solárního panelu  Proč na tomto projektu pracujeme?

11 DĚKUJI ZA POZORNOST • Prostor pro otázky


Stáhnout ppt "Obsah: 1.Úvod …………………………………………………………… 1 2.Koncepce ……………………………………………………… 2 3.Konstrukce ……………………………………………………5 4.Kompletně sestavený model foto ……………………."

Podobné prezentace


Reklamy Google