Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čínské produkty aneb medicína a bylinky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čínské produkty aneb medicína a bylinky"— Transkript prezentace:

1 Čínské produkty aneb medicína a bylinky

2 Microsoft Office PowerPoint uvádí
ČÍNSKÁ MEDICÍNA A BYLINNÉ UČINKY SÍLY ,zdravý a mnoho dalšího.. Na prezentaci se podíleli → Michaela Zálabská → Jakub Ronovský

3 Čínské bylinky a medicíny
                                                                Čínské bylinky a medicíny Uvádíme recepty z Číny -Trápí Vás něco ? Jste nervní a nevíte jak se toho zbavit? Vše a mnoho dále v prezentaci .

4 ČÍNSKÁ MEDICÍNA Principy čínské medicíny se zabýváme již velice dlouho a stala se platformou pro zaměření a specializaci celého našeho obchodu. Právě pro ověřenou účinnost a dosažení rychlých změn v organismu jsou tyto produkty žádané mezi zákazníky. Abychom zajistili co největší spokojenost, vedeme pouze wany nebo tablety od renomovaných firem, které mají atesty kvality na všechny své produkty. Vynikajících účinků na lidský organismus dosahují preparáty ze speciálních druhů hub. Účinky těchto preparátů jsou natolik ojedinělé, že jsou předmětem laboratorních výzkumů ve špičkových pracovištích. Jedná se o účinky na poli poruch imunitního systému, nervových přenosů, astmatu, cukrovky, onkologických onemocnění apod.

5 APOTHEKE APOTHEKE Kolekci bylinných čajů Apotheke máme zastoupenou ucelenou řadou porcovaných bylinných směsí na jednotlivé obtíže. Suroviny do těchto směsí jsou z ekologických oblastí. Taktéž kolekci čajů pro děti máme od této firmy.   

6 Problémy? Časté otázky Jak bude návštěva probíhat? Klíčem k efektivní léčbě je správná diagnóza, nejenom aktuálního problému, ale také výchozí situace zapříčiňující současnou energetickou nerovnováhu. V tradiční čínské medicíně se neklade důraz na pojmenování nemoci z hlediska západní medicíny, ale je snaha dobrat se podstaty energetické nerovnováhy z hlediska čínské medicíny. Často se může stát, že dva pacienti se "stejnou nemocí" dostanou různou léčbu. Každý člověk je jedinečný, s danou konstitucí a vlastním souborem příznaků a jako takový je viděn a léčen. Aby bylo možné odhalit nerovnováhu, během vaší úvodní konzultace vám položím řadu detailních otázek. Navíc vám bude provedena diagnostika jazyka a pulzu. První sezení je většinou delší, trvá zhruba 1 hodinu. Každá další návštěva se pohybuje podle okolností mezi 40 až 60 minutami a reaguje na změny, které se přihodily od předcházejícího sezení. Kolik sezení budu potřebovat? Počet a frekvence potřebných návštěv závisí na několika faktorech, které zahrnují délku a průběh trvání zdravotních obtíží, věk klienta, jeho konstituci, celkový zdravotní stav a další okolnosti. Ze začátku se většinou doporučuje návštěva akupunkturisty jednou či dvakrát týdně.   problémy vzniklé nedávno se mohou vyřešit v několika na sebe časově úzce navazujících sezeních   vyřešení problémů spojených s ženským reprodukčním systémem může trvat 3-12 cyklů nebo déle   ovlivnění problémů chronického rázu může trvat měsíce   lidé bez zdravotních obtíží mohou mít užitek z pravidelných měsíčních návštěv jako součást prevence Všeobecně platí, že čím dříve přijdete, tím lépe.

7 Nervozita??ani náhodou! Cvičení qigong pro uvolnění a zklidnění mysli Jedná se o velice jednoduché cvičení, které je možno provádět v kteroukoliv denní dobu, nejlépe však ráno po probuzení a večer před ulehnutím ke spánku, pokaždé alespoň patnáct minut. Cvičení se provádí v sedě na židli nebo vleže na zádech. 1. Zaujměte polohu buďto v sedě na židli (záda se neopírají, je lepší sedět pouze zhruba na jedné polovině židle), přičemž ruce jsou volně složené v klíně nebo spočívají na stehnech a nebo zvolte polohu vleže na zádech, kdy ruce spočívají volně podél těla a dlaně směřují vzhůru. Oči jsou přivřené, čelisti jsou mírně sevřené a jazyk se špičkou lehce dotýká horního patra. 2. Nyní ke zklidnění dechu si můžete v duchu počítat současně s nádechem ´´jedna´´ s výdechem ´´dvě´´, s dalším nádechem ´´tři´´ s výdechem ´´čtyři, a tak dále až do dvaceti. Poté, co se váš dech zklidní, můžete začít se samotným cvičením. 3. Cílem samotného cvičení je koncentrace mysli v bodě zhruba 3,5 cm (podle čínské míry 1,5 cchunu , resp. na šířku ukazováčku a prostředníku) pod pupkem. Dýchání je během celého cvičení plynulé a přirozené. Tento bod se v akupunktuře nazývá Qihai (čchi-chaj, CV6) a jeho název v překladu znamená Moře qi (čchi). Jedná se o bod, který je podle čínské medicíny zásobárnou energie qi celého těla. Při cvičení je potřeba zkoncentrovat mysl pouze do tohoto bodu a snažit se ji v tomto bodě udržet. Důležité je být během cvičení uvolněný a pravidelně a plynule dýchat. Jestliže se nám nedaří zkoncentrovat se do tohoto bodu a udržet v něm pozornost, můžeme se nejprve koncentrovat na pohyby našeho břicha při nádechu (uvědomit si, jak se břicho vydouvá směrem ven) a výdechu (uvědomit si, jak břicho klesá zpět). Pohyby břicha je potřeba doslova procítit. Jesliže se nám mysl během cvičení zatoulá někam jinam, je důležité si tento fakt prostě jen uvědomit a vrátit se k předmětu naší koncentrace (jak v případě koncentrace na bod Qihai, tak i v případě koncentrace na pohyby břicha při nádechu a výdechu). Klíčem k tomuto cvičení je uvolněnost těla a koncentrace mysli. Po určité době cvičení (zhruba po dvou až třech týdnech každodenního cvičení dvakrát denně, alespoň po dobu patnácti minut) se mohou v oblasti bodu objevit pocity jemného mravenčení nebo tepla, které jsou známkou hromadění energie qi. Váš klid se bude s postupem času prohlubovat a bude přetrvávat i bezprostředně po cvičení, tělo bude uvolněné a zvýší se vaše schopnost koncentrace. Důležité však je snažit se udržovat toto uvolnění a klid v každodenním životě.

8 Tai-Či Cviky čínského bojového umění tai-či mohou posílit imunitní systém a optimalizovat hladinu cukru v krvi u lidí trpících cukrovkou 2. typu. S odvoláním na studii provedenou na Tchaj-wanu o tom informovala agentura Reuters. Lékaři zjistili, že muži a ženy, kteří pravidelně cvičili tai-či, měli po 12 týdnech statisticky významně snížení hodnoty glykovaného hemoglobinu A1C. Tento údaj zprostředkovává hodnoty koncentrace glukózy v krvi za poslední dobu a je důležitý pro rozpoznání hrozících komplikací cukrovky. U účastníků cvičebního programu byl také zjištěn nárůst počtu pomocných T-buněk, které ovlivňují obranyschopnost organismu. Doktor Kchuen Ter-jang, který se na výzkumu podílel, řekl, že lidé s 2. typem cukrovky trpí často chronickými záněty a že intenzivní tělesné cvičení by tyto záněty mohlo zhoršit, což u tai-či nehrozí. Při něm se pozice zaujímají pomalu, takže se zlepšuje rovnováha a také funkce srdce a plic. Do výzkumu bylo zapojeno 32 mužů a žen, kteří se každý týden účastnili tříhodinové lekce tai-či.

9 Bylinky Tradiční čínské lékařství je starým léčitelským systémem, jehož počátky lze vysledovat okolo roku 2500 před n.l. Texty, které byly v té době sepsány, dodnes současní lékaři studují a řídí se jimi. Zatímco k základní filozofii bylo mnoho přidáno, jen velmi málo z ní bylo vyňato. V čínském lékařství se na nemoc pohlíží jako na známku nesouladu v rámci celého člověka, takže úkolem tradičního čínského lékaře je vždy znovu nastolit harmonii a rovnováhu a umožnit tak přirozené obranné soustavě těla, aby pracovala účinněji. Pro léčbu mají největší význam byliny, kterým pomáhají další terapie jako jsou akupunktura nebo speciální masáže. Během několika uplynulých let se čínská bylinná tradice stala na západě známější a nyní ji používá mnoho kvalifikovaných lékařů.

10 Šanghaj K tradicím lékařů antické Číny se v roce 1993 vrátil padesátiletý Du Ximin. Ten dokázal pro urinoterapii strhnout další čtyři své spoluobčany. Dnes jich je v malé obci stokrát více a obliba v pití vlastní moči se rozšiřuje. Podle odhadů tuto praktiku pravidelně vykonává až deset milionů Číňanů. Du Ximin urinoterapii propaguje a dokonce si získal pozornost Čínské centrální televize, která se do obce přijela podívat. Podle propagátora léčebné kúry existuje několik jednoduchých principů. Pít se musí jen malé množství moči, vždy vlastní. Usrkává se pouze horní část tekutiny, kterou dobrovolník napustí do šálku a nechá ustát a vychladnout. Pití vlastní moči by se měli vyhýbat chlapci mladší dvanácti a dívky mladší šestnácti let, jimž hrozí předčasná sexuální vyspělost.

11 Něco z historie Kořeny čínského léčitelství bylinami jsou opředeny tajemstvím. Legendární postavou byl například Šen Nung, „božský oráč“, který „vynalezl“ obdělávání polí a identifikoval řadu léčivých rostlin. O Šen Nungovi se říkalo, že „ochutnal stovky bylin a pil vodu z mnoha pramenů a studní, aby lidé věděli, které jsou sladké a které hořké“. Pravděpodobně také objevil čaj, když mu několik lístků spadlo z čajového keře do kotlíku s vroucí vodou. Po Šen Nungovi je pojmenován důležitý čínský herbář z doby okolo roku 200 před naším letopočtem.                                              

12 A co v Číně? Jak se v Číně pečuje o zdraví? Lidé v Číně hodně dbají na své zdraví, nejen ti, kteří mají peníze, ale i chudí. Existují tzv. léčebné restaurace, kde se podávají pokrmy s léčebným účinkem, protože například různé byliny a plody mají velmi blahodárný vliv na lidský organismus. Číňané vstávají brzy a cvičí na ulici taiči a kung-fu, i staří lidé, třeba jen stojí v parku a dlouho kmitají rukama. Je běžné, že cyklista jedoucí do zaměstnání na chvíli přeruší svou cestu a začne cvičit sám, nebo se připojí ke skupině. Někteří lidé sebou nosí klec s ptákem, který jim dělá při cvičeni společnost - zpívá a jeho majitel si cvičí. Hodně lidí používá tzv. zdravotní koule, velké zhruba jako pingpongový míček, vyrobené ze dřeva nebo třeba z mramoru. Držíte jich v dlani několik a neustále si s nimi pohybujete. Funguje to jako určitý druh rehabilitace, kterou je možno provádět kdykoli - i při chůzi po ulici. Ráno se v parku tančí, často spolu tančí neznámí lidé a nikdo se nad tím nepozastavuje. Staří lidé hodně pijí bylinné čaje, zejména zelené, čímž si čistí střeva. Zelenina se konzumuje ve velkém. Každá provincie má ohledně jídla své zvyky. V jižní Číně milují rýži, v severní části země si potrpí na moučná jídla. Maso se jí spíš příležitostně, většinou jde o rybí a krabí maso nebo kachnu. V Číně není zvykem chodit do sauny, ale vzhledem k tomu, že v létě je v Pekingu teplota okolo 40°C, myslím, že to lidem ani příliš nechybí.                                              

13 Dva znaky a znamenají tolik…
Síla a duch .. Tito znaky se často vyskytuji na krabičkách léků.

14 Pro úlevu I. Čínská tradiční medicína a její principy
Čínská tradiční medicína je jedním z nejstarších systémů, které lidstvo zná. Systém je naprosto jedinečný, neboť je starý minimálně 2000 let, od kdy jsou známa první písemná svědectví. Léčení přitom vychází z logického principu „posuzování vnitřku na základě vnějšku", což je v evropské medicíně právě naopak. Důležitý je rovněž fakt, že čínská medicína vychází a staví na principech filozofie taoismu. Mezi tyto principy mimo jiné patří jasně definované vztahy mezi nebem a zemí, charakter energie QI (čchi), princip YANG (jang) a YIN (jin), kde vztah mezi nimi je univerzálním zákonem materiálního světa. Zatímco princip yang je horký, aktivní, funkční, vnější, mužský a vzestupný, yin je charakterizován jako chladný, utlumující, slabý, vnitřní, ženský a sestupný.

15 Borůvka černá list, nať, plod Myrtilli folium, herba, fructus
Sbírané části: List a plod. Účinné látky: Katechinové třísloviny, antokyany, které likvidují bakterie, dále různé organické kyseliny, cukry, barviva a flavonoidy. Vlastnosti: Kyselá, svíravá, chladná, vysušující. Lidové názvy: barůvka, borovka, borůvčí, boruvnice, černá jahoda, černice, čičeretka, čičoretka, čičeřetka, čučorietka, hafera, hafery, myrovka, myrtové jahůdky, myrtovka, vraní oka, žáví Listy: Mohou se sušit jak ve stínu, tak i na slunci, protože se nezapařují. Pokud se suší umělým teplem, nesmí teplota překročit 40°C. Sesychací poměr je 4 : 1. Droga se skladuje v jutových nebo papírových pytlích. Plody: Lze je sušit ve stínu i na slunci. Je nutno je skladovat v suchu, neboť velmi snadno plesnivějí a jsou napadány škůdci. Sesychací poměr je 8 : 1. Skladují se v plechových nebo skleněných obalech. Čerstvé plody: Při zácpě sníme velkou mísu celých čerstvých plodů (můžeme přidat cukr a mléko nebo smetanu). Magické využití: Umístěním několika borůvek pod rohožku zabráníte, aby do vašeho domu vstoupily nepříjemnosti, související s majetkem. Stejně tak ochraňují proti zlu. Jste-li vystaveni psychickému tlaku, snězte několik borůvkových koláčů. Tím se zvýší vaše vnitřní odolnost.

16 ČÍNSKÉ LÉČENÍ · fytoterapie - bylinná léčba
· moxibuce - nahřívání akupunkturních bodů · užívání podtlakových skleněných baněk · masáže · akupresura - tlaková masáž akupunkturních bodů a modernější metody: · magnetopunktura - stimulace akupunkturních bodů pomocí speciálních magnetů · elektropunktura - povrchová stimulace bodů slabým proudem · elektroakupunktura - stimulace akupunkturní jehly slabým proudem Čínská medicína se snaží kombinací těchto metod léčit příčinu onemocnění a ne pouze její příznaky Principy čínské medíny: · Celostní přístup - uvědomování si propojenosti lidského organizmu, jeho vnitřních a vnějších vazeb, vzájemného ovlivňování jednotlivých orgánů. · Propojenost člověka s přírodou - člověk je chápán jako článek přírody, podléhající jejím zákonitostem (např.vliv ročních období na onemocnění jednotlivých orgánů). · Kauzální přístup - hledání a léčba příčiny - "kořene" onemocnění a nejenom odstraňování jeho příznaků (např. bolesti).

17 ČÍNSKÉ LÉČENÍ 2 část Způsoby vyšetření nemocného v ČM: Tak jako západní - moderní medicína, tak i ČM užívá k vyšetření nemocného 5 smyslů, kterými lékař vyšetřuje nejenom nemocný orgán či část těla, ale také funkce orgánů bez zjevných potíží. K veliké dokonalosti je propracovaná pulsová diagnostika - při které lékař pohmatem pulsu na zápěstí určí nemocný orgán a příčinu onemocnění. Neméně dokonalá je diagnostika podle jazyka, při které se podle barvy jazyka a povlaku na něm určí nemocné místo v organizmu. Dalšími pomocnými metodami, které dotvářejí celkovou diagnózu jsou vyšetření tváře, očí, nehtů, apod.,. Uzdravit se znamená být trpělivý! Největším problémem úspěšnosti čínské medicíny, nebývá nedůvěra pacienta léčbu, ale jeho netrpělivost. Je přirozené, že to co se po léta v organizmu hromadí a často způsobuje neustále se zhoršující chronické nebo opakující se akutní onemocnění, nemůže být odstraněno v krátké době. Tělo potřebuje dostatek času na to, aby se s nemocí vypořádalo a nabylo původního zdraví.

18 VÍCE O GOU QI ZI - KUSTOVNICI ČÍNSKÉ
Kustovnice čínská je snad nejvýživnější plodem na naší planetě, její kuličky obsahují 18 druhů aminokyselin (šestkrát více než včelí pyl) a obsahují všech 8 nejdůležitějších aminokyselin (jako izoleucin a tryptofan). Bobulky obsahují až 21 stopových minerálů (jedněmi z hlavních jsou zinek, železo, měď, vápník, germanium, selen a fosfor). Bobule kustovnice čínské jsou bohatým zdrojem karotenoidů včetně beta-karotenu (více beta-karotenu než má mrkev), nejvíce ze všech známých potravin nebo rostlin na Zemi. Bobule obsahují 500krát více vitaminu C na váhu než pomeranče a ty jsou na  druhé  místě. Bobule kustovnice také obsahují vitaminy B1, B2, B6 a vitamin E. Zralé plody obsahují asi 11 mg železa na 100gramů, beta-sisterol (protizánětlivé činidlo), kyselinu linolovou (mastná kyselina), seskviterpenoidy (cyperon, solavetivon), tetraterpenoidy (zeaxanthin, physalin) a betain (0,1 %). Bobule Goji obsahují polysacharidy, které upevňují imunitní systém. Jeden polysacharid nalezený v tomto plode byl deklarován jako silný sekretový stimulant (jedná se o látku, která podporuje sekreci lidského růstového hormonu v podvěsku mozkovém). VÍCE O GOU QI ZI - KUSTOVNICI ČÍNSKÉ

19 Děkujeme … Jakub Ronovský Michaela Zálabská
Ve spolupráci s Microsoft Office PowerPoint jsme vytvořili tento projekt. Jakub Ronovský Michaela Zálabská A pak že čínská výroba produktú je ….

20 Nashledanou


Stáhnout ppt "Čínské produkty aneb medicína a bylinky"

Podobné prezentace


Reklamy Google