Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Steven Spielberg Jiljí Horký 6.A.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Steven Spielberg Jiljí Horký 6.A."— Transkript prezentace:

1 Steven Spielberg Jiljí Horký 6.A

2 Životopis Steven Spielberg se narodil 18.12.1946 v USA.
Se svou rodinou se často stěhovali. Svůj první film natočil ve čtrnácti letech a jmenoval se ÚTĚK NIKAM. Po prvním úspěchu se rozhodl pokračovat. Mezi jeho nejúspěšnější filmy patří Indiana Jones, Jurský park, E.T. – Mimozemšťan a další. Nyní vám představím několik jeho filmů.

3 Indiana Jones a dobyvatelé ztracené archy
Rok: 1981 Žánr: dobrodružný, akční, komedie Hlavní hrdina: Harrison Ford Děj: Indiana Jones je archeolog a dobrodruh, který se vydá hledat Archu úmluvy.

4 Indiana Jones a chrám zkázy
Rok: 1984 Žánr: dobrodružný, akční, komedie Hlavní hrdina: Harrison Ford Děj: Druhý díl se odehrává o rok před prvním, zde se vydává Indiana Jones zachránit indické děti. Tento díl získal Oscara za vizuální efekty.

5 Indiana Jones a poslední křížová výprava
Rok: 1989 Žánr: dobrodružný, akční Hlavní hrdina: Harrison Ford Děj: V tomto díle se Indiana Jones vydává najít svatý grál.

6 Indiana Jones a království křišťálové lebky
Rok: 2008 Žánr: dobrodružný, akční Hlavní hrdina: Harrison Ford Děj: V tomto díle hledá Indiana Jones křišťálovou lebku. Tento film byl natočen o 19 let po třetím.

7 Jurský park 1 Rok: 1993 Žánr: dobrodružný, sci-fi
Hrají: Sam Neill, Laura Dern, Jeff Goldblum Děj: Po nálezu miliony let starých D.N.A. se pokusí skupina vědců vytvořit přírodní park na ostrově s žijícími prehistorickými zvířaty Jenže zvířata utečou z klecí a přeživší se snaží dostat z ostrova.

8 Jurský park 2 Rok: 1997 Žánr: dobrodružný, sci-fi
Hrají: Jeff Goldblum, Juliane Moore, a další. Děj: Pokračování prvního dílu. V tomto díle se zjistí, že je ještě jeden ostrov, kde se prehistorická zvířata chovala. Skupina vědců se vydá zkoumat jejich život, ale poté se potkají s další skupinou, která se snaží zvířata ulovit. Zdá se, že dinosauři budou mít co žrát. Natočen byl i třetí díl, ale režisérem není již Steven Spielberg, a proto ho zde neuvedu.

9 Blízká setkání třetího druhu
Rok: 1977 Žánr: sci-fi Hrají: Richard Dreyfuss, François Truffaut, a další. Děj: Tento snímek zachycuje Roye Neary, který spatří tajemná světla na obloze. Ty se objevují po celé zemi. Dále se objevují i další záhady. Tento film získal dva Oscary.

10 Válka světů Rok: 2005 Žánr: dobrodružný, sci-fi
Hrají: Tom Cruise, Dakota Fanning, Miranda Otto Děj: V tomto filmu se objevuje mimozemská rasa, která se snaží vyhladit lidstvo. Děj filmu sleduje Raye Ferriera (Tom Cruise), který se snaží zachránit svou rodinu před smrtí.

11 Čelisti Rok: 1975 Žánr: thriller
Hrají: Roy Scheider, Robert Shaw, a další. Děj: Tento snímek sleduje pláže poklidného přímořského města Amity, na které začne napadat návštěvníky obrovský bílý žralok. Proto se na moře vydají lovci, aby žraloka odchytili. Tento film získal tři Oscary. Byly natočeny další 3 díly, ale režisér již není Steven Spielberg.

12 E.T. - Mimozemšťan Rok: 1982 Žánr: rodinný, sci-fi
Rok: 1982 Žánr: rodinný, sci-fi Hrají: Henry Thomas, Dee Wallace, a další. Děj: Na Zemi přistála mimozemská loď, z které zůstal na jeden mimozemšťan. Loď odletěla a mimozemšťan se schová do blízké kůlny. Tam ho najde chlapec Elliot. Ten se o něj stará, ale mimozemšťan se chce dostat domů.

13 Díla Steven Spielberg režíroval 47 filmů. Mezi jeho nejúspěšnější patří ještě Schindlerův seznam, který získal 7 Oscarů.

14 Jiljí Horký e-mail: horky1@gvm.cz Zdroj: www.csfd.cz
Děkuji za pozornost Jiljí Horký Zdroj:


Stáhnout ppt "Steven Spielberg Jiljí Horký 6.A."

Podobné prezentace


Reklamy Google