Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Filtry Prezentace Petra Vlachová. Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Filtry Prezentace Petra Vlachová. Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce."— Transkript prezentace:

1 Filtry Prezentace Petra Vlachová

2

3 Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce proto tímto způsobem odměnit tyto pracovníky: 1. Na první turnus do Alp, na 14 dní pojednou ti, kteří mají 3 děti 2. Na druhý turnus do Beskyd, na 10 dní pojedou ti, kteří mají 2 děti 3. Na třetí turnus do České Třebové na 8 dní pojedou ti, kteří mají 1 a méně dětí.

4 Úkol č. 1 Udělejte pomocí filtrů seznam těch pracovníků, kteří pojedou do Alp. Tedy první turnus. Seřaďte je podle funkcí.

5 Řešení úkolu č. 1 Najedeme si do Word Excel. Vyhledáme na liště Data. Zvolíme si filtr, je zde buď automatický nebo rozšířený. Označíme si celou tabulku a vybereme si ten automatický. U každého nadpisu se objeví šipka. Když na ni klikneme, rozroluje se. Všude jsou stejné možnosti. Slovo „vše“ znamená vybrat všechny pracovníky. Slovo „ vyberte 10“ znamená, že počítač vybere prvních 10 zaměstnanců. Slovo „ vlastní“ vybereme my. Klikneme na něj a ukáže se nám podle jakých parametrů chceme zaměstnance seřadit.

6 Pokračování úkolu 1 V našem případě vybereme „je větší než Veronika Nová“ a ukáží se všichni zaměstnanci, kteří mají větší funkci v podniku než paní Veronika Nová. V počtu dětí napíšeme to samé.Vybereme, kdo má stejně jak 3 děti. Řešení: Na první turnus pojede : Pan Novotný, paní Norisová, paní Nová

7 Řešení úkolu 2 Máme za úkol seřadit stejně jako v úkolu 1 zaměstnance, kteří mají 2 děti a kteří pojedou do Beskyd na 10 dní. Postup je úplně stejný jako u úkolu č. 1 Řešení : pan Jakubec, paní Mokrá a pan Domlátil

8 Řešení úkolu 3 Máme opět za úkol seřadit zaměstnance podle funkce a počtu 1 a méně dětí, kteří pojedou na dovolenou do České Třebové. Postup je zcela stejný jako u předcházejících úkolů. Řešení: pan Malý, pan Trubka, pan Dolejší

9 Úkol č. 4 Pan ředitel Sýkora obdržel také nabídku na zájezd pro dva jeho zaměstnance k moři. Tato cesta se uskuteční z cestovní kanceláří Čedok v termínu od 21.7. - 31.7. 2002. Zájezd je do Chorvatska, na Makarskou pláž.

10 Zadání Pan Sýkora se rozhodl, že k moři pošle své dva zaměstnance, kteří mají nejnižší plat. Jelikož není možné jim ho zvýšit, rozhodl se pro toto řešení. Postup je podobný jako u předešlých úkolů. Jen s tím rozdílem, že u platu dáme menší než a nejnižší plat jednoho zaměstnance. Řešení: vzhledem k nejnižšímu platu pojedou k moři pan Dolejší a paní Nová.


Stáhnout ppt "Filtry Prezentace Petra Vlachová. Zadání: Ředitel Spolany, akciové společnosti, získal od svých stálých zákazníku možnost rekreace. Pan Sýkora chce."

Podobné prezentace


Reklamy Google